Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής: Θα γίνουν ηλεκτρονικά οι εξετάσεις – Πώς θα το αποκτήσουν οι μαθητές

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση  για τις  διαδικασίες εξετάσεων για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής.

Τι είναι το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής

Το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής πιστοποιεί τη γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένου, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου με στόχο οι μαθητές να επιτύχουν την πιστοποίηση και αναγνώριση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων για περαιτέρω μάθηση και εργασία.

Ποιοι μαθητές έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Στο ΦΕΚ αναγράφεται επίσης ότι “Κατά το έτος 2020 δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις για την απόκτηση του Κ.Π.Π. έχουν αποκλειστικά οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2018 – 2019 που ολοκλήρωσαν το πιλοτικό πρόγραμμα της υπ’ αρ. 211455/Δ2/6.12.2018 απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και οι μαθητές που θα ολοκληρώσουν παρόμοιο πρόγραμμα το σχολικό έτος 2019 – 2020. Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα αυτά θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στις εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής”

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ το ΦΕΚ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ