Κρατήστε τους άτακτους κόμπους μακριά από τα μαλλάκια του παιδιού σας!

Η περιποίηση των μαλλιών του παιδιού μας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Καθώς το παιδάκι μας μεγαλώνει, ανακαλύπτει συνεχώς τον κόσμο μέσα στον οποίο ζει. Παίζει, κάνει σκανταλιές και γίνεται ολοένα και πιο δραστήριο. Η καθημερινότητα όμως αυτή ταλαιπωρεί τα μαλλάκια του με αποτέλεσμα να αρχίσουν να μπερδεύονται και να εμφανίζει κόμπους. Τα μαλλάκια των νηπίων είναι πολύ διαφορετικά από αυτά των ενηλίκων και χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να παραμένουν καθαρά και με υγιή όψη. Έτσι, μία σωστή καθημερινή ρουτίνα περιποίησης από μικρή ηλικία είναι απαραίτητη για πλούσια και όμορφα παιδικά μαλλάκια.

Το λούσιμο και το ξεμπέρδεμα των μαλλιών φαντάζει πολλές φορές να είναι κάτι το ακατόρθωτο, αφού είναι μια διαδικασία που δεν αρέσει καθόλου στο παιδί. Με τα σωστά όμως προϊόντα και λίγη υπομονή, ο χρόνος που αφιερώνουμε για την περιποίηση των μαλλιών του παιδιού μας μπορεί να αποκτήσει ξεχωριστή αξία, να κάνει τη διαδικασία εύκολη και διασκεδαστική, και να δημιουργήσει μεγαλύτερο δέσιμο μαζί του.

Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα και κάντε το λούσιμο του παιδιού εύκολο & διασκεδαστικό!

Με την κατάλληλη περιποίηση των μαλλιών, βοηθάτε στην εξάλειψη των κόμπων και κάνετε το χτένισμα ευκολότερο και για τους δυο σας. Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει όλοι οι γονείς να γνωρίζουμε είναι ότι με αυτόν τον τρόπο το παιδί μαθαίνει από πολύ μικρή ηλικία να φροντίζει τα μαλλιά του, τόσο για την υγιεινή όσο και την ομορφιά τους. Εξίσου σημαντικό τόσο για τα κοριτσάκια, όσο και για τα αγοράκια που μπορεί να έχουν και πιο κοντά μαλλιά.

Για να ενθαρρύνετε το παιδί σας να συνεργαστεί όταν προσπαθείτε να περιποιηθείτε τα μαλλιά του,αποσπάστε του την προσοχή. Στη διάρκεια του λουσίματος κάνετε μασάζ στο κεφαλάκι του, ενώ απλώνετε το σαμπουάν. Τραγουδήστε μαζί. Αφήστε το να παίξει και να φυσήξει τις σαπουνόφουσκες όσο εσείς απλώνετε το σαμπουάν. Η απόσπαση της προσοχής είναι σημαντική και το άγγιγμά σας μπορεί να το ηρεμήσει. Έτσι, το λούσιμο δε θα είναι πια κάτι που θα το φοβίζει.

1. Χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα με ήπιες συνθέσεις, ειδικά σχεδιασμένες για βρέφη και μικρά παιδιά.

2. Εάν το παιδί σας έχει πολύ σγουρά μαλλιά, επενδύστε στις μαλακτικές ιδιότητες ενός ειδικού προϊόντος.

3. Αφού λούσετε τα μαλλάκια του και κάνετε χρήση μαλακτικού προϊόντος, ξεμπλέξτε τους μικρούς κόμπους με τη βοήθεια μιας ειδικής χτένας.

4.Επιλέξτε το σωστό κούρεμα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών του. Αν είναι σγουρά, καλό είναι να έχουν όλα το ίδιο μήκος. Αν είναι πυκνά ή κυματιστά, ένα φιλαριστό κούρεμα που θα τα αραιώσει θα σας βοηθήσει.

5.Σε περίπτωση που το παιδί σας έχει μακριά μαλλιά, αφήστε τα ελεύθερα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μην τα κρατάτε πιασμένα σε σφιχτές αλογοουρές και πλεξούδες, για να μη γίνονται ατίθασα και άγρια όταν ξυπνάει.

6.Επιπλέον, το βούρτσισμα αρκετές φορές την ημέρα είναι σημαντικό για την ενίσχυση της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Τα μακριά μαλλιά μπερδεύονται εύκολα και είναι δύσκολο να τα χτενίσουμε ή να τα βουρτσίσουμε, όμως δεν πρέπει να παρακάμπτουμε τη διαδικασία.

Συμβουλές για καλά ξεμπερδέματα:

Καθαρά μαλλιά με το σαμπουάν No More Tangles!

Τα λεπτά και ευαίσθητα μαλλάκια του νηπίου χρειάζονται ειδική φροντίδα. Το σαμπουάν JOHNSON’S® No More Tangles® καθαρίζει τα μαλλάκια και τα αφήνει λεία και απαλά. Είναι ειδικά σχεδιασμένο και εμπλουτισμένο με ήπια μαλακτικά στοιχεία, βοηθά να ξεμπλέξετε κόμπους και μπερδέματα και κάνει το χτένισμα πιο εύκολο, ακόμα και για τα μακριά ή σγουρά μαλλιά. .

Μαλλιά χωρίς κόμπους με το Conditioner JOHNSON’S® No More Tangles®

Σε σύγκριση με τα μαλλιά των ενηλίκων, τα μαλλιά των νηπίων είναι πιο λεπτά και περισσότερο επιρρεπή στον σχηματικό κόμπων και στο σπάσιμο. Στην περίπτωση των κόμπων, το βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό στο παιδάκι σας. Αλλά με τη βοήθεια των κατάλληλων προϊόντων, οι στιγμές που περνάτε χτενίζοντας απαλά τα μαλλιά του, μπορούν να μετατραπούν
σε μία πιο εύκολη υπόθεση. Γι’ αυτό μετά το λούσιμο, για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στο ξεμπέρδεμα, εφαρμόζουμε το  Conditioner JOHNSON’S® No More Tangles®– το νέο πανίσχυρο όπλο στη μάχη μας με τους κόμπους!

Εύκολο χτένισμα με το Conditioner σε Spray JOHNSON’S® No More Tangles®

Για πολύ μπερδεμένα ή ανακατεμένα μαλλιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι για εύκολο χτένισμα όπως το JOHNSON’S® NO MORE TANGLES® Conditioner σε spray. Το JOHNSON’S® NO MORE TANGLES® Conditioner σε Spray είναι εμπλουτισμένο με ήπια  μαλακτικά συστατικά, αφαιρεί τους κόμπους και ξεμπλέκει ακόμη και τα πιο ατίθασα, μακριά ή
σγουρά μαλλιά, κάνοντας το χτένισμα πιο εύκολο. Η μοναδική του σύνθεση όχι πια δάκρυα® είναι  τόσο απαλή για τα μάτια, όσο το καθαρό νερό. Το προϊόν αυτό χρησιμοποιείται τόσο σε στεγνά
όσο και σε βρεγμένα μαλλιά και, επομένως, μπορείτε να το απλώσετε στα μαλλιά του νηπίου σας και να τα χτενίσετε ακόμη και αν δεν τα έχετε λούσει. Έτσι προλαμβάνετε τους κόμπους πριν αυτοί  σχηματιστούν.