Κρήτη: Περιστατικό επαναμόλυνσης με κορωνοϊό σε 3χρονο – Νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ

Νεώτερη ενημέρωση: Εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου πήρε το τρίχρονο παιδί από τη Σητεία Λασιθίου το οποίο εισήχθη στο ΠΑΓΝΗ ως περιστατικό επαναμόλυνσης από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον του μικρού παιδιού, το επαναληπτικό τεστ στο οποίο και υπεβλήθη ήταν αρνητικό, γεγονός που του επέτρεψε να επιστρέψει στο σπίτι του. 

Περιστατικό επαναμόλυνσης με κορωνοϊό καταγράφεται στην Κρήτη καθώς ένα 3χρονο παιδί από την περιοχή της Σητείας που είχε νοσήσει τον περασμένο Δεκέμβριο, νόσησε εκ νέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.gr, το παιδί μεταφέρθηκε χθες στο Ηράκλειο και νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

Το παιδάκι ανέβασε πυρετό και αρχικά το πήγαν στο νοσοκομείο Σητείας, όπου επιβεβαιώθηκε ότι νοσεί από κορονοϊό. Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και το παιδάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ, όπου εισήχθη στην κλινική αντιμετώπισης κορωνοϊού.

Ποιες είναι οι πιθανότητες επαναμόλυνσης από κορωνοϊό

Η σχέση μεταξύ της παρουσίας αντισωμάτων και της πιθανότητας επαναμόλυνσης από τον SARS-CoV-2 παραμένει ακόμα ασαφής. Υπάρχουν αναφορές για περιπτώσεις ανθρώπων που μολύνθηκαν για δεύτερη φορά από τον ίδιο ιό, και προφανώς εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την προστασία που παρέχουν τα αντι-SARS-CoV-2 αντισώματα.  Όπως ξεκαθαρίζουν οι επιστήμονες ατομα με αντι-SARS-CoV-2 αντισώματα (δηλ. με προηγούμενη λοίμωξη), είναι πολύ λιγότερο πιθανό να μολυνθούν ξανά από το ιό τους επόμενους μήνες.