Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 18χρονη που εισέπνευσε «αέριο γέλιου»

Οι αστυνομικές αρχές της Χερσονήσου στην Κρήτη προσπαθούν να εξιχνιάσουν μια περίεργη αλλά συνάμα σοβαρή υπόθεση, μιας 18χρονης τουρίστριας από τη Βρετανία που νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση επειδή ενδέχεται να εισέπνευσε αέριο γέλιου.

Η 18χρονη κοπέλα διασκέδαζε χθες βράδυ σε μπαρ της Χερσονήσου, όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας της περιοχής κι έπειτα – λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης – στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει πέσει σε κώμα και από τότε νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, η νεαρή κοπέλα είχε εισπνεύσει το λεγόμενο «αέριο γέλιου», δηλαδή μια χημική ένωση με τύπο Ν2Ο που ανήκει στα οξείδια του αζώτου και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία του ανθρώπου. Σε θερμοκρασία δωματίου είναι άχρωμο, μη εύφλεκτο και με ελαφρώς γλυκιά μυρωδιά και γεύση. Τα μπαλόνια με αέριο γέλιου έχουν κάνει έντονη την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια σε τουριστικές περιοχές και προκαλούν αίσθηση χαράς και γέλιου σε εκείνον που εισπνέει το αέριο που περιέχουν.

Η κοπέλα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα καθώς είναι πιθανό να εισέπνευσε αέριο γέλιου, όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Βενιζελείου κ. Ιωάννης Τασσόπουλος.

Την ίδια ώρα η αστυνομία ερευνά με προσοχή την υπόθεση, καλώντας τα μέλη της παρέας της 18χρονης να καταθέσουν και να δώσουν πληροφορίες για το πώς πέρασαν την προηγούμενη νύχτα στο νησί.