Λέων: «Και στις 3 απώλειες υπήρχαν άνθρωποι που είχαν εμπλοκή» – “Αιχμές” για τα πορίσματα των θανάτων Μαλένας – Ίριδας

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας παραμένει η υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, στην Πάτρα. Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους η Μαλένα και η Ίριδα, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, της μεγαλύτερης σε ηλικία κόρης της οικογένειας.

Η κατάθεση της Τσιόλα για το θάνατο της Ίριδας θα κρίνει πολλά

Η δημοσιογράφος Κέλλυ Χεινοπώρου στην εκπομπή το Πρωινό του ΑΝΤ1 μετέφερε πληροφορίες, σχετικά με την επικείμενη νέα κατάθεση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα, σχετικώς με τον θάνατο της μικρής Ίριδας, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 6 μηνών, μέσα στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Όπως αναφέρθηκε, «η κ. Τσιόλα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την γραμμή της Χριστίνας Τσάκωνα και να υπάρξει επιμονή στην αρχική έκθεση. Η κ. Τσιόλα, που είχε από την αρχή υποψίες και είχε μιλήσει σχετικά για αυτό στις Αρχές, αναμένεται να μιλήσει για εγκληματική ενέργεια σε ότι αφορά τον θάνατο της Ίριδας, ενώ αναμένεται να δώσει λύση και στο «μυστήριο» με το πανάκι που φέρεται να κρατούσε το μωρό όταν άφησε την τελευταία του πνοή».

Σε δηλώσεις της την Τρίτη, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα είπε πως περιμένει την κλήση για να καταθέσει για τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, δηλώνοντας πως «οι καταθέσεις όλων μας είναι πολύ σημαντικές, αποκλειστικά των εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή, δηλαδή κυρίως των ανθρώπων που έχουν έρθει σε φυσική επαφή με τις σορούς των παιδιών και ασφαλώς η άποψή τους έχει βαρύνουσα σημασία. Έχουν δοθεί απαντήσεις τότε που έπρεπε και θα δοθούν εκ νέου αν απαιτηθεί».

“Ανθρακες” η κατάθεση της Τσάκωνα για τον θάνατο της Μαλένας

Ιατροδικαστικές πηγές, που επικαλέστηκε η εκπομπή «το Πρωινό», σχετικά με την νέα κατάθεση της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα για τον θάνατο της Μαλένας, σημειωναν, μεταξύ άλλων, πως «η κατάθεση της για την Μαλένα δεν εισέφερε τίποτα καινούριο. Ζήτησε εκταφή της Μαλένας, ενώ υπήρχαν τοξικολογικές εξετάσεις χωρίς ευρήματα, ενώ δεν υπήρχε κάποια υποψία όταν αυτή έκανε την έρευνα. Τι θα γίνει; Θα αμφισβητηθούν όλες οι τοξικολογικές εξετάσεις; Προσπάθησε να προστατεύσει τον εαυτό της, λέγοντας ψάξτε την αιτία θανάτου της Μαλένας».

“Βόμβες” Λέων για τα αρχικά πορίσματα Μαλένας – Ίριδας

Στην εκπομπή μίλησε και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, τονίζοντας πως «Όταν κάνουμε μια λάθος εκτίμηση, μια αστοχία, καλό είναι να το παραδεχόμαστε και να πηγαίνουμε ένα βήμα παραπέρα για την ίδια την υπόθεση».

«Αλίμονο, αν οι ιατροδικαστές νοιαζόμαστε για την κοινή γνώμη, χωρίς να σημαίνει πως δεν την λαμβάνουμε υπόψη. Εμείς έχουμε επιστημονική άποψη που πρέπει να την στηρίζουμε με τα ευρήματα μας. Εδώ είχαμε μια άστοχη αιτία θανάτου και δεν πρέπει να επιμείνουμε, τόσο για την υπόθεση όσο και για την Δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Λέων, τονίζοντας πως κατά την άποψη του «και στις 3 απώλειες υπήρχαν άνθρωποι που είχαν εμπλοκή».

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στη Γερμανία: Άνδρας μπέιμπι σίτερ βίασε τουλάχιστον 33 βρέφη – Τα νάρκωνε για να μην ουρλιάζουν

“Πριν από ακριβώς 10 χρόνια υποβλήθηκα σε χειρουργείο εγκεφάλου από το οποίο μπορεί να μην ξυπνούσα”

H παιδοδιατροφολόγος μάς προτείνει σουβλάκι χωριάτικη σαλάτα