Γιατί τέτοια καθυστέρηση στην υπόθεση της Πάτρας;

Πάτρα: Ανάρτηση όλο νόημα από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων – Τι αναφέρει για ασφυξία

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα που περιπλέχθηκε μετά από την παράνομη είσοδο των συγγενών της σπιτονοικοκυράς στο ακίνητο μίλησαν στην ΕΡΤ η δικηγόρος Εβίτα Bαρελά, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος και ο Κωνσταντίνος Λέων, ένας εκ των δικηγόρων των κληρονόμων της σπιτονοικοκυράς.

«Ασχολούμαστε με τα επουσιώδη αντί να ασχολούμαστε με τα ουσιαστικά περιστατικά»

«Παρακολουθούμε πάνω από τρεις μήνες αυτή την υπόθεση και ακόμη δεν έχουμε τα πορίσματα των ιατροδικαστών. Αυτό είναι κάτι που με ξεπερνάει» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» η κ. Βαρελά. Η ίδια αναρωτήθηκε γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. «Για ποιο λόγο δε συνεχίζονται όλες αυτές οι διαδικασίες και υπάρχουν αυτές οι αμφιβολίες τελικά» πρόσθεσε η δικηγόρος. «Ασχολούμαστε με τα επουσιώδη αντί να ασχολούμαστε με τα ουσιαστικά περιστατικά», συμπλήρωσε.

«Η κ. Τσάκωνα χθες κατέθεσε και εμμένει στην αρχική της διάγνωση ότι υπάρχει παθολογικό αίτιο. Καλώς κάνει. Δεν θα μπορούσε τώρα να το αλλάξει γιατί έτσι θα υπήρχε παραδοχή αμέλειας» σχολίασε η κ. Βαρελά επισημαίνοντας γι’ άλλη μία φορά την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των ιατροδικαστικών πορισμάτων.

Η δικηγόρος αναφέρθηκε και στην αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία των δικηγόρων των συγγενών της σπινονοικοκυράς να εισέλθουν στο σπίτι, δίχως εισαγγελική εντολή, και να αποσπάσουν μεταξύ άλλων και την σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας.

Γρ. Λέων: Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση των πραγματογνωμοσυνών- Τι λέει για τις εκταφές

Σε σημερινές του δηλώσεις ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε πως ” η καθυστέρηση η μεγάλη ήταν μέχρι να ξεκινήσουμε ουσιαστικά να κάνουμε τη σωστή διαδικασία. Δηλαδή μέχρι να φτάσουμε στις πραγματογνωμοσύνες τις καινούργιες. Εκεί όντως  υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση”.

Πρόσθεσε πως “οι πραγματογνώμονες έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν όσους επανελέγχους επιθυμούν, έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν μια άνεση χρόνου ώστε να καταθέσουν τεκμηριωμένες απόψεις, γιατί εδώ το σημαντικό δεν είναι να βιαστούμε αλλά να έχουμε σωστά συμπεράσματα, σωστά πορίσματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα  αμφισβητηθούν από κανέναν”.

Εκτίμησε μάλιστα πως “από τη στιγμή που θα εκδοθούν οι δύο πραγματογνωμοσύνες να είστε βέβαιοι πως θα μπορούμε να στηριχθούμε αξιόπιστα επιστημονικά από αυτές. Νομίζω είμαστε αρκετά κοντά στην ολοκλήρωσή τους. Ήταν να γίνει πρώτα επανέλεγχος όλων των δειγμάτων, όλων των ευρημάτων και στη συνέχεια προφανώς να καταγραφούν οι ορθές αιτίες θανάτου, καθώς αυτό ήταν το κυρίως πρόβλημα“.

Για τις εκταφές των παιδιών

Ερωτηθείς για το αν είναι απαραίτητες οι εκταφές των παιδιών, επεσήμανε πως κατά την προσωπική του εκτίμηση “η εκταφή θα μας δώσει πάρα πολλά στοιχεία στην περίπττωση της Τζωρτζίνας”.

Δήλωσε επίσης πως είναι βέβαιος ότι “από τη στιγμή που θα εκδοθούν τα πορίσματα, προφανώς θα πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι οι δράστες του συγκεκριμένου εγκλήματος, είτε έπαιξαν τον ρόλο πρωταγωνιστή, είτε συμπρωταγωνιστή, είτε κομπάρσου”.

Διαβάστε επίσης:

Στην αντεπίθεση περνά η Ρούλα Πισπιρίγκου για την σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας και τα νέα ευρήματα

Κρήτη: Τους έταξε καραμέλες για να τα προσελκύσει στο σπίτι με πονηρό σκοπό – Η δράση νεαρού αλλοδαπού

Πανελλήνιες 2022: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να έχουν οι υποψήφιοι – Πότε μηδενίζεται το γραπτό