«Let’s play boomwhackers»: Η πρωτοποριακή μέθοδος διδασκαλίας τώρα και στα Αγγλικά (1/12)

Οι εκδόσεις Κυριακίδη παρουσιάζουν στον IANO το βιβλίο Let’s play boomwhackers της Έφης Μπαχτσεβάνα, στο οποίο η γνωστή μουσικός μεταφέρει την πρωτοποριακή μέθοδο διδασκαλίας των boomwhackers, στα Αγγλικά!

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Νάνσυ Παπαδάτου – φιλόλογος MSc in Special Education

Εύη Χλώρου – εκπαιδευτικός μουσικής στην Α/θμια εκπαίδευση-μαέστρος-καθ. Μουσικής Προπαιδείας στο Εθνικό Ωδείο Ηρακλείου

Παναγιώτης Δημητρόπουλος – συγγραφέας παιδικών βιβλίων

Χριστίνα Ανυφαντή – ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών-σύμβουλος σπουδών στο The Study Rooms, Training Center

Χρήστος Ανυφαντής – ιδιοκτήτης Κέντρου Ξένων Γλωσσών ELC Anifadis

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος – αρθρογράφος του Infokids.gr, Σίσσυ Στρέμπα.

Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 1-12-2018 στις 10:00

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24, Αθήνα)

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Let’s play boomwhackers»

Παίζω Μουσική – Μαθαίνω Αγγλικά. Η νέα, πρωτοποριακή μέθοδος διδασκαλίας των boomwhackers σε συνδυασμό με την Αγγλική γλώσσα. 81 τραγούδια για boomwhackers και κρουστά μουσικά όργανα. Μουσικά παιχνίδια και ρυθμικές δραστηριότητες με συνοδεία CD. Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς, μουσικούς, καθηγητές Αγγλικών, εμψυχωτές (team building activities), γονείς και σε όσους θέλουν να μάθουν να παίζουν μουσική με τα boomwhackers και να τo συνδυάσουν με την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας.

Τι είναι τα “Boomwhackers”

Tα Boomwhackers είναι πλαστικοί, κουρδισμένοι σωλήνες σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα που όταν τους χτυπήσουμε σε ένα σταθερό σημείο π.χ. παλάμη, χέρια, μηροί, γόνατα, πάτωμα τραπέζι, καρέκλα κ.λ.π. παράγουν από έναν διαφορετικό μουσικό ήχο. Κάθε ήχος αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη νότα της διατονικής και χρωματικής κλίμακας. Ανάλογα με το μέγεθος του κάθε σωλήνα παράγεται και η αντίστοιχη νότα.

Πώς παίζεις “Boomwhackers”

Τα τραγούδια του βιβλίου είναι εύκολα και μπορούν να παιχτούν από μικρούς και μεγάλους. Τα χρώματα  καθιστούν το παίξιμο πανεύκολο. Κρατάμε δύο (2) boomwhackers  και για να παίξουμε το τραγούδι μας το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρουμε πότε και πόσες φορές θα χτυπήσουμε τα B.W. Η εκμάθηση των τραγουδιών του βιβλίου γίνεται με τη μορφή παιχνιδιού. Tα παιδιά δουλεύουν σε ομάδες και όχι μεμονωμένα. Κατανοούν και διδάσκονται μουσικές έννοιες με απλό και διασκεδαστικό τρόπο.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Έφη Μπαχτσεβάνα είναι μουσικός. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη Αυστραλίας  και εγκαταστάθηκε σε ηλικία δέκα ετών με την οικογένειά της στην Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή  αποφάσισε ότι ήθελε να  ασχοληθεί με τη μουσική και κάπως έτσι ξεκίνησε η συναρπαστική της περιπλάνηση στον μαγικό κόσμο της μουσικής. Τα τελευταία 18 χρόνια εργάζεται ανελλιπώς σε δημοτικά και ιδιωτικά ωδεία, σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και ως υπεύθυνη μουσικοκινητικής αγωγής σε ιδιωτικό  Ι.Ε.Κ.

Αναζητά διαρκώς νέα μονοπάτια και εμπνευσμένες δημιουργικές διαδρομές προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά, που τόσο αγαπά, τον ζωηρό της ενθουσιασμό για τη μουσική. Τα boomwhackers αποτελούν ένα σταθμό στο μουσικό της ταξίδι αφού το δίχως άλλο είναι η ευρηματική απάντηση στην πρόκληση «μουσική ή παιχνίδι;»

Η ίδια γνωρίζοντας καλά την απήχηση που έχουν στα παιδιά τα boomwhackers δημιούργησε το 2012 τη «Boomwhackers Οrchestra» του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, η οποία αποτελείται από παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και έχει πραγματοποιήσει πλήθος εκδηλώσεων. Πρωτοποριακό εγχείρημα της ΄Εφης αποτέλεσε και η εισαγωγή διδασκαλίας  των boomwhackers στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Νεάπολης-Συκεών. Τα boomwhackers αγκάλιασαν με μεγάλο ενθουσιασμό οι μαθητές της στο μάθημα της Μουσικής Προπαιδείας, όπου τα διδάσκει τα τελευταία πέντε  χρόνια ως αποκλειστική μέθοδο διδασκαλίας. Από το 2012 πραγματοποιεί σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, παιδαγωγούς προσχολικής και σχολικής ηλικίας, νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, εμψυχωτές, (team building activities), γυμναστές, μουσικούς και  καθηγητές Αγγλικών με θέμα τη διδασκαλία των boomwhackers.

Το 2016 εκδίδει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Παίζω εύκολα μουσική με τα BOOMWHACKERS» – 68 παιδικά τραγουδάκια για τα boomwhackers από τις εκδόσεις Fagotto books.

To 2017 εκδίδει το δεύτερο της βιβλίο με τίτλο «Let’s play Boomwhackers» από τις Εκδόσεις Κυριακίδη – 81 τραγούδια για boomwhackers  και κρουστά μουσικά όργανα στα αγγλικά. (A collection of 81 songs to sing and play with boomwhackers and  Orff  instruments. Games and rhythms activities plus CD with full performance).

Και τα δύο βιβλία της κας. Μπαχτσεβάνα βασίζονται πάνω στη νέα πρωτοποριακή μέθοδο διδασκαλίας των boomwhackers που έχει δημιουργήσει και εφαρμόζει η ίδια.