Λευκά λουλούδια στο σπίτι που κάηκαν η μητέρα τα 2 αδερφάκια αγκαλιασμένα -Τραγική φιγούρα ο μπαμπάς

Λευκά λουλούδια, κουκλάκια και αναμμένα κεριά, αφήνουν από χθες φίλοι, συγγενείς και απλοί πολίτες, έξω απο το σπίτι, στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο τα δυο αδέλφια και η μητέρα τους, στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει την απίστευτη τραγωδία που βίωσαν τα ξημερώματα της Πέμπτης η 31χρονη μητέρα και τα 2 παιδιά της, ο 12χρονος Γιάννης και 8χρονη Λυδία, όταν η μονοκατοικία τους τυλίχθηκε στις φλόγες και κείνοι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο μην μπορώντας να αντιδράσουν.

Λευκά λουλούδια έξω από το σπίτι που κάηκαν η μητέρα με τα δυο της παιδιά

Λευκά λουλούδια στο σπίτι που κάηκαν η μητέρα τα 2 αδερφάκια αγκαλιασμένα - Σήμερα η κηδεία τους - Σε σοκ ο μπαμπάς

«Μαρία, Γιάννη και Λυδία, Καλό Παράδεισο», γράφουν σε σημειώματα γνωστοί, φίλοι, συμμαθητές των παιδιών και γείτονες μη μπορώντας να πιστέψουν το κακό που συνέβη.

ΟΙ ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΜΑΝΑ ΜΕ ΤΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Αγκαλιασμένα βρέθηκαν τα αδερφάκια που πέθαναν στις φλόγες

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στη 01.40 από σόμπα και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλη την κατοικία.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 2:25 τα ξημερώματα, σπεύδοντας στο σημείο με 12 πυροσβέστες και τέσσερα υδροφόρα οχήματα. Οι πυκνές φλόγες τύλιξαν από άκρη σε άκρη όλο το σπίτι, και τα 3 μέλη της οικογένειας βρήκαν μαρτυρικό θάνατο.

Μάταια η μητέρα προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα και να βγάλει από την πύρινη κόλαση τα παιδιά της. Η φωτιά εξαπλώθηκε ταχύτατα και οι τρεις θάνατοι ήταν μαρτυρικοί.

Η οροφή της μονοκατοικίας κατέρρευσε γρήγορα και ουσιαστικά εξανέμισε τις όποιες ελπίδες υπήρχαν να σωθούν οι άνθρωποι που ήταν μέσα. Εκείνα τα δραματικά λεπτά, κανένας δεν μπορούσε να τους βοηθήσει. Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, αλλά όταν οι Πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο ήταν αργά. Ο πατέρας που είναι οδηγός, έλειπε εκτός Θεσσαλονίκης.

ΤΑ ΑΔΕΡΦΑΚΙΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΑ

Συγκλονίζει η μαρτυρία ότι οι πυροσβέστες εντόπισαν τα δύο αδερφάκιατον 12χρονο Ιωάννη και την 8χρονη Λυδία, αγκαλιασμένα σφιχτά  στο παιδικό τους δωμάτιο, ενώ η μητέρα τους, η μόλις 32 ετών Μαρία,  βρήκε τραγικό θάνατο, πίσω από την εξώπορτα της κατοικίας, μάλλον σε μια προσπάθεια της να την ανοίξει.

Συγκλονισμένη είναι η γιαγιά των δύο παιδιών, η οποία μένει σε διπλανό κτήριο και ήταν από τους πρώτους που αντιλήφθηκαν την πυρκαγιά. Η οικογένεια είχε αγοράσει και ανακαινίσει το σπίτι και εγκαταστάθηκε σε αυτό μόλις το περασμένο καλοκαίρι.

Τραγική φιγούρα ο μπαμπάς

Τραγική φιγούρα τις τελευταίες ώρες ο πατέρας και σύζυγος των θυμάτων. Εκείνος γλίτωσε επειδή ως επαγγελματίας οδηγός ήταν εκτός Θεσσαλονίκης. Ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την ανείπωτη τραγωδία και επέστρεψε. Οι αντιδράσεις του, λίγο πριν τις κηδείες των δικών του ανθρώπων συγκλονίζουν. Ένας άνθρωπος που έχασε τα πάντα ενώ ήταν μακριά. Η γυναίκα του βρέθηκε απανθρακωμένη πίσω από την εξώπορτα του σπιτιού και τα παιδιά του, επίσης απανθρακωμένα και αγκαλιασμένα στο παιδικό δωμάτιο.

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΜΑΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά και ερευνώνται. Η κηδεία των τριών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 στη Νέα Μαγνησία. Συγγενείς και φίλοι σε κλίμα βαθιάς οδύνης και ανείπωτης θλίψης θα πουν το ύστατο “αντίο” στον 12χρονο Ιωάννη, στην 8χρονη Λυδία και την 32χρονη μαμά Μαρία που “έφυγαν” από τη ζωή τόσο τραγικά.