Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού για την πίεση που παρατηρείται στα νοσοκομεία, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων ίωσης, γρίπης και κορωνοϊού.
«Έχουμε πολύ μεγαλύτερη αύξηση από ό,τι περιμέναμε και δεν υπήρξε κανενός είδους προετοιμασία και εκπαίδευση ώστε να μπορέσει το προσωπικό να απαντήσει σε αυτού του είδους τα προβλήματα», σημείωσε η καθηγήτρια.
Ερωτηθείσα για τα μέτρα που θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί προηγουμένως, είπε πως, ήταν θέμα επικοινωνίας και η λογική θα ήταν «η πρόληψη με μέτρα προστασίας και εμβόλια», αναφέρθηκε δε και στην ανακοίνωση της Ένωσης Παιδιάτρων για τον μη εμβολιασμό των παιδιών.
«Χρειάζεται πολύ έρευνα για να δούμε ότι τα παιδιά νοσούν επειδή τα προστατέψαμε πολύ ή λόγω του ότι οι νέοι ιοί είναι διαφορετικοί», είπε στην παρατήρηση για το μήπως τα παιδιά νοσούν τόσο λόγω των μέτρων υπερπροστασίας των προηγούμενων χρόνων.
«Τα παιδιά στο σχολείο μόνο με μάσκα και καθημερινά τεστ σε χώρους που συγκεντρώνεται κόσμος»
Η Αθηνά Λινού τόνισε πως το «κύμα» ιώσεων θα συνεχιστεί τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, εάν δεν πάρουμε άμεσα κάποια μέτρα. Όπως είπε, τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο μόνο με μάσκα και ταυτόχρονα, θα πρέπει να γίνονται καθημερινά τεστ σε χώρους όπου συγκεντρώνεται κόσμος.
Στο ερώτημα για το αν θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτικά τα μέτρα αυτά, απάντησε πως, «είναι σχετικό και θέμα επικοινωνίας η υποχρεωτικότητα των μέτρων. Αλλά το να βάζει κάποιος μάσκα είναι θέμα κατανόησης».
Διαβάστε επίσης:
Φαρμακαποθήκες: Σοβαρές ελλείψεις σε σιρόπια και άλλα παιδιατρικά φάρμακα – Στροφή στα γενόσημα
Ελληνίδα Φυσικός βραβεύεται για τα καινοτόμα πειράματά της