Μαγιορκίνης: “Περιμένουμε κρούσματα ηπατίτιδας στην Ελλάδα με το 5% – 10% να είναι σοβαρά περιστατικά”

https://www.infokids.gr/toulaxiston-ena-paidi-exei-pethanei-ap/

«Περιμένουμε κρούσματα ηπατίτιδας στην Ελλάδα με το 5% – 10% να είναι σοβαρά περιστατικά», τόνισε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ενώ οι εκτιμήσεις του καθηγητή είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές για τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας που έχουν εμφανιστεί σε παιδιά.

«Τα καλύτερα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και αφορούν 111 περιπτώσεις παιδιών. Αυτό που είναι ανησυχητικό, είναι ότι ένας αριθμός από αυτά περίπου 10 χρειάστηκε να υποβληθούν σε μεταμόσχευση ήπατος», ανέφερε στο MEGA o κ. Μαγιορκίνης.

Δεν μπορούν να γίνουν μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα

Οπως επισήμανε μάλιστα μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα.

«Μια τέτοια διαδικασία, δηλαδή η μεταμόσχευση ήπατος μπορεί να γίνει μόνο στο εξωτερικό. Περιμένουμε κρούσματα ηπατίτιδας στην Ελλάδα με το 5% – 10% να είναι σοβαρά περιστατικά».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκαθάρισε μάλιστα ότι το εμβόλιο του κορωνοϊού δεν έχει καμιά σχέση με τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας στα παιδιά. «Απ’ όσο ξέρουμε από το Ηνωμένο Βασίλειο κανένα από τα παιδιά δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Δεν είχε καμία σχέση με το συγκεκριμένο σύνδρομο».

Διαβάστε επίσης

Θλίψη στον Βόλο: “Έσβησε” μια 17χρονη αθλήτρια και μαχήτρια της ζωής

Πάτρα: Πέταξαν λουλούδια και παιχνίδια που άφησαν για τη Μαλένα και την Ίριδα (εικόνες)

Ψυχίατρος Ορέστης Γιωτάκος: “Υποστηρίζοντας τη νέα Μητέρα, υποστηρίζουμε το Παιδί”