Μακρή: “Θα δοθούν οδηγίες σε εκπαιδευτικούς και γονείς για να κάνουν το self-test των μαθητών”

“H δική μας επιθυμία και το σχέδιο που καταθέσαμε είναι το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων στο οποίο θα περιλαμβάνεται και το self-testing”, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Θα δοθούν οδηγίες για το πώς πρέπει να γίνονται τα self test

Είμαστε έτοιμοι ως υπουργείο, και θα δοθούν και σχετικές οδηγίες που θα επιτρέψουν σε εκπαιδευτικούς και γονείς να κάνουν το self-test των μαθητών, ώστε να επιστρέψουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στο σχολείο”, πρόσθεσε η κ. Μακρή και επεσήμανε ότι αναμένεται το πράσινο φως από τους ειδικούς ώστε να ληφθεί η πολιτική απόφαση.

Πώς θα γίνεται η πιστοποίηση του αρνητικού ή του θετικού self test

Ερωτηθείσα για το ποιος θα πιστοποιεί το αρνητικό ή θετικό τεστ, η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι ο γονιός ή ο μαθητής θα προσκομίζει την υπεύθυνη δήλωση στον διευθυντή του Σχολείου και ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία έχει αποφασιστεί και θα εξηγηθεί επαρκώς.

Τι θα γίνει σε περίπτωση θετικού self test

«Όταν το τεστ είναι θετικό, τότε υπάρχει η δυνατότητα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση να πάει σε ένα από τα 386 κέντρα που υπάρχουν ήδη και να κάνει τη δεύτερη εξέταση που θα πιστοποιεί αν είναι όντως θετικό το παιδί ή ο εκπαιδευτικός και συνακόλουθα αν θα είναι δικαιολογημένη η απουσία από την εκπαιδευτική διαδικασία», διευκρίνισε η κ. Μακρή.

Στην ώρα τους οι Πανελλήνιες 2021

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι θα γίνουν στην ώρα τους, “όπως έγιναν και πέρυσι”, ενώ για τα voucher των 200 ευρώ για tablet είπε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα.