Ο 6 μηνών Βασίλης εμφάνισε σπάνια νόσο, ενώ νόσησε και η μητέρα του -Χρειάζονται τη βοήθειά μας

Τη βοήθεια όλων μας χρειάζεται άμεσα ο μόλις 6 μηνών Βασίλης, ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες βασανίζεται με μία σπάνια νόσο, για την οποία νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο ασθένησε και η μητέρα του.

Συγκεριμένα, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2020, ο μικρός Βασίλης, 6 μηνών, εμφάνβ υψηλό πυρετό και πρήξιμο στο αυτί του. Η οικογένειά του, αμέσως, μεταφέρει το βρέφος στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων της πόλης στην οποία κατοικούν.

Ο μικρός Βασίλης νοσηλεύεται εκεί σχεδόν 3 εβδομάδες ενώ οι ιθύνοντες ιατροί, προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαγνώσουν τα αίτια που προκάλεσαν τον υψηλό πυρετό. Η διάγνωση δεν καθίσταται εφικτή και αποφασίζεται, η άμεση μεταφορά του μικρού στο Νοσοκομείο Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’ έτσι ώστε να υποβληθεί σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις και να παρακολουθείται από το αντίστοιχο ιατρικό προσωπικό. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι, ο μικρός, πάσχει από μια πολύ σπάνια, χρόνια μορφή κοκκιωματώδης νόσου, η οποία χρήζει μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Τα μέλη της οικογένειάς του, συντετριμμένα από το αναπάντεχο περιστατικό παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις να σταθούν στα πόδια τους και να στηρίξουν το παιδί τους με κάθε τρόπο. Εν μέσω συνθηκών πανδημίας, ταξιδεύουν διαρκώς από την Αθήνα στην πόλη τους και αντίστροφα, για να φροντίσουν, όσο τους επιτρέπεται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τον μικρό Βασίλη.

Παράλληλα αρρωσταίνει και η μητέρα του, η οποία μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, έπειτα από οξύ ισχαιμικό επεισόδιο (έμφραγμα). Το ιατρικό προσωπικό κατάφερε να την κρατήσει στην ζωή, όμως το έμφραγμα που υπέστη, προκάλεσε οξεία τετραπληγία στην νεαρή σύζυγο και μητέρα. Το παρών διάστημα, η γυναίκα, ανήμπορη να κινηθεί και να εξυπηρετήσει τις βασικές της ανάγκες, νοσηλεύεται σε Κέντρο Αποκατάστασης και υποβάλλεται στις απαραίτητες θεραπείες, έτσι ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας της. Το ακριβές διάστημα ανάρρωσης και νοσηλείας στο Κέντρο Αποκατάστασης, δεν είναι ακόμη γνωστό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Η μητέρα ενημερώθηκε ετεροχρονισμένα για το πρόβλημα υγείας του μικρού παιδιού της, καθώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αρνητικά στην ήδη, κρίσιμη κατάσταση της υγείας της. Οι δύσκολες αυτές συνθήκες, δεν επιτρέπουν στον πατέρα να εργαστεί καθώς πρέπει να φροντίσει την οικογένειά του με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Απαραίτητο κρίνεται, να διασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης καθώς και ψυχικής υγείας για τους ανθρώπους που πρέπει να σταθούν δυνατοί και υγιείς, στο πλευρό του μικρού Βασίλη αλλά και της νεαρής μητέρας του.

Οργανισμός Πράξη Αγάπης έχει αναλάβει από την πρώτη στιγμή την έκκληση βοήθειας για την οικογένεια του μικρού έπειτα από επιθυμία των γονέων. Τα προσωπικά στοιχεία της οικογένειας αποκρύπτονται για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε:

Καλέστε στον αριθμό: 19825
Χρέωση από σταθερό: 2,60 Ευρώ ανά κλήση. Χρέωση από κινητό: 2,48 Ευρώ ανά κλήση.

Kατάθεση χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριαμό:
Τράπεζα Πειραιώς Αριθμός Λογαριασμού: 5222091702771 | IBAN: GR41 0172 2220 0052 2209 1702 771
SWIFT-BIC: PIRBGRAA | ΔΙΚΑΙΟΎΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎ: ΠΡΑΞΗ ΑΓΆΠΗΣ

Εθνική Τράπεζα Αριθμός Λογαριασμού: 210/006305-39 | IBAN: GR44 0110 2100 0000 2100 0630 539
SWIFT-BIC: ETHNGRAA | ΔΙΚΑΙΟΎΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎ: ΠΡΆΞΗ ΑΓΆΠΗΣ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΊΑ: Για τον μικρό Βασίλη.

Με τις καταθέσεις, σημειώνετε την αιτιολογία και έπειτα μπορείτε αποστείλετε σε μήνυμα: την πλήρη διεύθυνσή σας, την πόλη και την ημερομηνία, έτσι ώστε να σας αποσταλεί απόδειξη.