Μάνη: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της μάνας της 12χρονης που έπεσε θύμα του ιερέα

Η υπόθεση που σόκαρε το Πανελλήνιο το τριήμερο που μας πέρασε δεν είναι άλλη, από την σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης στη Μάνη από ιερέα της περιοχής.

Σήμερα το πρωί, η μάνα της 12χρονης, η οποία μάλιστα ήταν σύντροφος του ιερέα, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 για όλα αυτά που συνέβαιναν, χωρίς η ίδια -όπως ισχυρίζεται- να γνωρίζει το παραμικρό:

«Ήταν ιερέας και του είχα εμπιστοσύνη», επαναλάμβανε η μητέρα της 12χρονης αλλάζοντας την αρχική της κατάθεση, σύμφωνα με την οποία δεν πίστευε το ίδιο της το παιδί. Τώρα, όμως, παραδέχθηκε ότι ο 57χρονος ιερέας και σύντροφός της «είχε κάνει κακό στην κόρη μου». «Μαμά, ναι, αλήθεια είναι, με έχει πειράξει», είπε η 12χρονη στη μητέρα της.

Ο δε δικηγόρος του ιερέα δήλωσε «έκπληκτος και σοκαρισμένος», από το γεγονός ότι η μητέρα του παιδιού άλλαξε την κατάθεσή της, ενώ δήλωσε ότι «συμπάσχω με τον κάθε γονιό που μπορεί να αποδειχθεί λάθος».

Ο ίδιος, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι η γυναίκα άλλαξε την κατάθεσή της «αφού είχε μιλήσει με την κόρη της και την κοινωνική λειτουργό», που όπως η ίδια είπε την έπεισαν ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί.

Απαντώντας, τέλος στο αν το παιδί «τα έβγαλε από το μυαλό του», απάντησε ότι «αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη».

Στο δε κανάλι OPEN, η κόρη του ιερέα επιμένει πως ο πατέρας της είναι αθώος. Ο ίδιος ο πατέρας της μαζί με την αδελφή της, πήγαν την 12χρονη στο Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς η μητέρα της ανήλικης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και βρισκόταν σε νοσοκομείο. Είπε χαρακτηριστικά: «ο ίδιος ο πατέρας μου πήγε το παιδί στο “Χαμόγελο του Παιδιού” μαζί με την αδελφή μου. Πώς είναι δυνατόν ο “βιαστής” να πήγε ο ίδιος το παιδί που υποτίθεται ότι κακοποίησε στο “Χαμόγελο του Παιδιού”»;  Πρόσθεσε δε «Είναι αθώος ο πατέρας μου και θα αποδειχθεί αυτό πολύ σύντομα. Γνωρίζω πολύ καλά τον πατέρα μου. Μεγάλωσε έξι παιδιά. Τα πέντε είναι κορίτσια. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος στα 57 του χρόνια να γύρισε και να έκανε αυτήν την πράξη από τη στιγμή που έχει μεγαλώσει τόσα κορίτσια. Πηγαίναμε φίλες στο σπίτι μας και να μην έχει δείξει κάτι».

Ωστόσο, από το Χαμόγελο του Παιδιού διευκρινίζεται πως η 12χρονη κατέληξε στον οργανισμό κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Υπενθυμίζεται πως ο ιερέας βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης και από την υπεράσπιση του επισημαίνεται πως δεν ήταν εκείνος που κακοποίησε το κορίτσι, αλλά άλλο άτομο από το συγγενικό της περιβάλλον.

Η ανατριχιαστική κατάθεση της 12χρονης

Το κορίτσι στην κατάθεση του στις Αρχές αποκάλυψε με κάθε λεπτομέρεια τον εφιάλτη που βίωνε τόσο από τον ιερέα όσο κι από ένα πολύ κοντινό της πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, είπε ότι ο ιερέας και σύντροφος της μητέρας της, την κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ τη χτυπούσε όταν εκείνη αντιδρούσε.

Ακόμα και οι ανακριτικοί υπάλληλοι πάγωσαν με τα όσα άκουσαν: «Με πλησίασε ο ιερέας κι ασέλγησε πάνω μου μέσα στο σπίτι με πολλαπλούς τρόπους. Η μαμά ήταν εκεί. Είδα αίμα στο βρακάκι μου και το πέταξα. Τα ίδια έκανε κι ο δεύτερος άντρας πριν από τον ιερέα» εξομολογήθηκε το 12χρονο παιδί.