Μάνη: «Το έμαθα στον 6ο μήνα. Θέλω να το υιοθετήσω» λέει η μητέρα της 13χρονης που γέννησε το παιδί του βιαστή της

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λακωνίας, μετά την αποκάλυψη ότι ένα κορίτσι μόλις 13 ετών έπεσε θύμα βιασμού και έμεινε έγκυος. Όπως υποστήριξε δε, ο πατέρας φέρεται να είναι συγγενής της.

Για το μωρό, ένα υγιέστατο αγοράκι, έχει κινηθεί η διαδικασία για αναδοχή, ενώ η ανήλικη βρίσκεται σε δομή φιλοξενίας στην Πάτρα  όπου βρίσκονται και τρία ακόμη αδέλφια της.

«Το έμαθα στον 6ο μήνα. Θέλω να το υιοθετήσω» λέει η μητέρα της 13χρονης

Η μητέρα του 13χρονου κοριτσιού μιλώντας στο Star, περιέγραψε πώς έμαθε για την εγκυμοσύνη της κόρης της.

«Δεν γνώριζα ότι ήταν έγκυος το κορίτσι και το έμαθα στον 6ο μήνα. Το μάθαμε από το σχολείο που πήγαινε. Κουραζόταν και φούσκωνε. Το κατάλαβε ο γυμνασιάρχης που τους έκανε γυμναστική και ρώρησε τη μικρή τι έχει. Δεν γνωρίζαμε. Της είπε ”να την πάρεις την αδελφή σου να της κάνουμε κάτι εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας”» ανέφερε η μητέρα της 13χρονης.

«Μας το έκρυβε μέχρι τελευταία ώρα. Δεν μας είπε ποτέ τον πατέρα γιατί έμπλεκε με πολλούς ανθρώπους. Μίλαγε, είχε επαφές» πρόσθεσε η μητέρα της 13χρονης που γέννησε του παιδί του ανθρώπου που τη βίασε, σημειώνοντας πως δεν ξέρει ποιος μπορεί να είναι ο πατέρας του παιδιού.

«Θα σε γονατίσω, θα σε σκοτώσω, δεν θα ζήσεις»: Πατέρας απειλούσε 14χρονη - Την έσωσε η γιαγιά της

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στα τέλη του 2022 από τους καθηγητές του παιδιού. Το παιδί ξεκίνησε να κουράζεται και να έχει περίεργη συμπεριφορά. Οι καθηγητές της ειδοποίησαν τις Αρχές και η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης για εξετάσεις.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Εισαγγελία. Στην αρχική της κατάθεση η 13χρονη φέρεται να είπε ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο αλλοδαπούς. Ο ένας από τους δύο άνδρες συνελήφθη και φέρεται να παραδέχτηκε τη συνεύρεση με τη 13χρονη, αλλά υποστήριξε ότι έγινε με τη θέλησή της.

Στη συνέχεια, όμως, το κορίτσι φέρεται να άλλαξε την κατάθεση του και να ισχυρίστηκε ότι η κακοποίηση έγινε από συγγενικό του πρόσωπο.

«Αυτό ήταν ψέματα. Ο άνθρωπος ήταν άρρωστος, μας βοηθούσε. Μας βοηθούσε και το παλικάρι αυτό. Ποτέ δεν πήγε με τον άνθρωπο αυτό» τόνισε η μητέρα της 13χρονης, η οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φοβήθηκε και να το είπε.

«Θα ήθελα να μεγάλωνα εγώ το μωρό» λέει η μητέρα της 13χρονης

«Θα ήθελα να το μεγάλωνα. Εκεί που μεγάλωσα έξι παιδιά και να είχα ένα παιδάκι παραπάνω» πρόσθεσε η μητέρα της 13χρονης.

«Με παίρνει το παράπονο. Τρίτη και Παρασκευή έχουμε επικοινωνία μαζί τους» είπε η μητέρα της 13χρονης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2022 από τους καθηγητές του παιδιού που ξεκίνησε να κουράζεται και να έχει περίεργη συμπεριφορά. Οι καθηγητές της ειδοποίησαν τις Αρχές και η μικρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης για εξετάσεις.

Έχει κινηθεί η διαδικασία αναδοχής του βρέφους

«Φίλησα το μωρό μου νεκρό»: Συγκλονίζει ζευγάρι που έχασε το μωρό του στη γέννα

Η 13χρονη, η οποία είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας (6 παιδιά), γέννησε στην Αθήνα, στις αρχές Ιανουαρίου ένα υγιέστατο αγοράκι. Το μωρό βρίσκεται στο κέντρο βρεφών “Μητέρα” και έχει κινηθεί η διαδικασία για αναδοχή.

“Θα ήθελα να το μεγάλωνα. Εκεί που μεγάλωσα έξι παιδιά και να είχα ένα παιδάκι παραπάνω” πρόσθεσε η μητέρα της 13χρονης. Από το μωρό έχει ληφθεί δείγμα γενετικού υλικού ώστε να ταυτοποιηθεί ο πατέρας.


Διαβάστε επίσης:

Xαλκιδική: Στο κόκκινο η αγωνία για την 26χρονη και την 3χρονη κόρη – Μήνυση για αρπαγή κατέθεσε ο πατέρας

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τους νεαρούς «ήρωες» των Τεμπών, Ανδρέα Αλικανιώτη, Μιχάλη Κλάψη και ‘Αγγελο Τσιαμούρα

Με κονκάρδα «ήταν έγκλημα» θα παρελάσουν οι μαθητές στη Λάρισα στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών