Μαθηματικά με Pop-it: Έλληνας δάσκαλος βρήκε πώς να τα αξιοποιεί στην τάξη του

Μαθηματικά με Pop-it: Έλληνας δάσκαλος βρήκε πώς να τα αξιοποιεί στην τάξη του

To Pop it είναι το παιχνίδι – μανία που έχει γίνει αχώριστος φίλος πολλών παιδιών όλων των ηλικιών. Αυτό το διασκεδαστικό αισθητηριακό παιχνίδι υπάρχει σε κάθε παιδικό δωμάτιο και χαρίζει ατέλειωτες στιγμές διασκέδασης σε μικρούς αλλά και μεγάλους.  Τι το ξεχωριστό έχει; Όσο παράξενο κι αν ακούγεται προσφέρει την ασύγκριτη απόλαυση του να σκας πλαστικές φούσκες.

Τι γυρεύουν τα Pop it στην τάξη;

Ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης που ψάχνει διαρκώς τρόπους και τεχνικές για να κάνει το μάθημά του διασκεδαστικό και να γνωρίσει στους μαθητές την όμορφη πλευρά της γνώσης, βρήκε την τέλεια ιδέα για να κάνει τα Pop it σύμμαχο στα Μαθηματικά!

Τα έφερε στην τάξη του και με αυτά πέτυχε να εξηγήσει στους μαθητές την προπαίδεια, αλλά και τον πολλαπλασιασμό ή αλλιώς Ποπ-απλασιασμό λόγω των Pop it. Η ιδέα του ενθουσίασε τους μαθητές και το μάθημα απογειώθηκε!

Ο πολλαπλασιασμός και η προπαίδεια είναι πιο διασκεδαστικά από ποτέ

Όπως αποκάλυψε και ο ίδιος “Τα ποπ ιτ -οι φούσκες που τα παιδιά τρελαίνονται να παίζουν- ήρθαν να βοηθήσουν στο να μάθουμε την προπαίδεια.

α) Σε πρώτη φάση μελετήσαμε τον χωρισμό τους σε σειρές και στήλες και τη διαφορά της σειράς από τη στήλη. Τους έδινα παραδείγματα γινομένων : Φτιάξτε μου το 6×8! Ποπ , ποπ, ποπ, τα δάκτυλα έπαιρναν φωτιά ! Τελείωσα ! Τελείωσα ! Ο ένας μετά τον άλλον ! Ωραία , τι αριθμό φτιάξατε ; Μετρούσαν και έλεγαν !
β) Η επόμενη φάση είναι να μάθουμε τον ποπ-απλασιασμό μας , δηλαδή τις επαναλαμβανόμενες προσθέσεις. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τους λέω ! Κάθε γραμμή είναι μια επανάληψη (μια φορά στην προπαίδεια) που τα παιδιά πατούν όσες φούσκες χρειάζεται . Πχ στην προπαίδεια του 6, σε κάθε γραμμή πατάμε 6 φούσκες και πάμε στην επόμενη γραμμή μετά!
Φωνάζουμε τις φορές, το αποτέλεσμα του γινομένου και έτσι η “παπαγαλία“ γίνεται ποπ-αγαλία, με παιχνίδι , εξάσκηση και άπειρα χέρια που θέλουν να πουν την ποπ-αίδεια!
Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουμε το ποπ-ιτ των εκατό θέσεων (10×10) για να μπορούμε να δουλέψουμε όλες τις προπαίδειες.”
Tέλεια ιδέα που είμαστε σίγουροι ότι θα βρει μιμητές σε πολλά σχολεία!

Διαβάστε επίσης:

Ευχάριστα νέα για τον μικρό Γιωργάκη – Βρέθηκε συμβατός δότης

Γιατί δεν πρέπει ποτέ (μα ποτέ) να σχολιάζετε το βάρος του παιδιού σας

Τι γίνεται όταν οι γονείς διαφωνούν για τον εμβολιασμό αλλά το παιδί επιθυμεί να εμβολιαστεί άμεσα;