Μαθητές Ε’ Δημοτικού συγκέντρωσαν ένα υπέρογκο ποσό για να δημιουργήσουν μια παιδική χαρά φιλική για τους ΑμεΑ συμμαθητές τους

Μια από τις ωραιότερες ειδήσεις που διαβάσαμε σήμερα αφορά την υπέροχη πρωτοβουλία που ανέλαβαν να υλοποιήσουν οι μαθητές της 5ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Glen Lake της Μινεσότα των ΗΠΑ.

Η ενσυναίσθηση για τους ΑμΕΑ συμμαθητές

Οι μαθητές παρατήρησαν ότι η ώρα του διαλείμματος δεν ήταν μια εμπειρία διασκέδασης για όλους τους μαθητές καθώς τα παιδιά με αναπηρίες ήταν αποκλεισμένα από δραστηριότητες και παιχνίδια. Θέλοντας λοιπόν να δείξουν την αγάπη αλλά και την ενσυναίσθησή τους πήραν την απόφαση να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διοργανώσουν έρανο για να συγκεντρωθούν χρήματα για να φτιάξουν μια παιδική χαρά φιλική για παιδιά ΑμεΑ.

Πολύτιμος σύμμαχός τους ήταν η δασκάλα τους δεσποινίδα Julien που τους βοήθησε με την συγκέντρωση χρημάτων μέσα από την πώληση χειροποίητων πιτών. Τα παιδιά γύρισαν όλη την πόλη για να πουλήσουν τις πίτες και να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο χρηματικό ποσό. Όλοι ήταν πρόθυμοι να συνδράμουν σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία συμπερίληψης.

Όταν ο σκοπός είναι ιερός η υλοποίησή του είναι μονόδρομος

Ο στόχος των 300.000 δολαρίων που φάνταζε άπιαστο όνειρο επετεύχθη και μάλιστα λόγω της αυξημένης συμμετοχής το ποσό που συγκεντρώθηκε (500.000 δολάρια) έφτανε για την κατασκευή παιδικών χαρών φιλικών στα ΑμεΑ παιδιά και σε γειτονικά σχολεία. Σημειωτέον, ανώνυμος δωρητής που έμαθε για την πρωτοβουλία των μαθητών κάλυψε το 80% του στόχου προσφέροντας 200.000 δολάρια

Με την υλοποίηση αυτού του σημαντικού project οι μαθητές ΑμεΑ εντυπωσιάστηκαν και τα προσωπάκια τους έλαμψαν από χαρά! Οι μαθητές με ειδικές ανάγκες και αναπηρία απέκτησαν τη δική τους όαση παιχνιδιού και ψυχαγωγίας και να πλέον μπορούν να απολαύσουν δημιουργικά το διάλειμμά τους.

Ευχή μας παντού να δημιουργούνται παιδικές χαρές συμπερίληψης όπου μπορούν να παίζουν και να συνυπάρχουν όλα τα παιδιά και κανένα παιδί να μην στερείται το αναφαίρετο δικαίωμα του στο παιχνίδι!

Πηγή: GoodNews Movement

Διαβάστε επίσης:

EOΦ: Ανακαλείται παρτίδα πασίγνωστου κρεμοσάπουνου – Δείτε για ποιο πρόκειται

Αυτά τα σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη 24 Ιανουαρίου λόγω κακοκαιρίας

Δικηγόρος 12χρονης από τον Κολωνό στο Infokids.gr “Στοχοποίησαν το παιδί – Καμία κοινωνική μέριμνα για την οικογένεια”