Μεγάλος μαθητικός διαγωνισμός… για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο

Μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα αναλαμβάνουν δράση και καλούνται να  αποτυπώσουν τις δημιουργικές τους ιδέες, συμμετέχοντας στον Πρώτο Πανελλήνιο Mαθητικό και Νεανικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής και Αφίσας για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που διοργανώνει η FairLife L.C.C και φέρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές αποτυπώνουν έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο

Ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον Καρκίνο του Πνεύμονα, η FairLife – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα δίνει βήμα στους μαθητές να γίνουν πρεσβευτές της πρώτης γενιάς που θα εξαφανίσει το κάπνισμα και θα γυρίσει την πλάτη σε κάθε είδους καπνικό προϊόν. Μια γενιά που θα γαλουχηθεί με στόχο την πρόληψη και ευαισθητοποίηση για την υγεία των πνευμόνων και εν γένει την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με 1 έργο για κάθε κατηγορία και σε όσες κατηγορίες επιθυμεί. Η υποβολή των έργων γίνεται μέσω της Διεύθυνσης του Σχολείου με την συγκατάθεση του γονέα. Αναλυτικές οδηγίες και όροι συμμετοχής στη σελίδα https://fairlifelcc.com/i-proti-genia-xoris-kapno-xoris-atmisma/

ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ και τη γραφη, εξοβελιζουμε ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Ο λόγος δίνεται στους μαθητές οι οποίοι επιστρατεύοντας τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική τους ματιά, καλούνται να δημιουργήσουν πρωτότυπες δημιουργίες που θα στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά του καπνίσματος.

Οι μαθητές Δημοτικού καλούνται να φτιάξουν πρωτότυπα ζωγραφικά έργα , σχεδιασμένα με το χέρι και όχι με ηλεκτρονικό υπολογιστή ή κολάζ, σε χαρτί ζωγραφικής (ακουαρέλας ή ακριλικών) διαστάσεων Α3. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν μολύβια, μαρκαδόροι, κραγιόν, ακουαρέλες, λαδομπογιές, νερομπογιές, κ.ά. Σε περίπτωση που υπάρχουν λέξεις ή κείμενο θα πρέπει να είναι στην ελληνική γλώσσα. Τα έργα θα πρέπει να εστιάζουν στη θετική πλευρά της ζωής, σε ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο.

Οι μαθητές Γυμνασίου καλούνται να αποτυπώσουν το αντικαπνιστικό τους μήνυμα με τη δύναμη της Γλώσσας αλλά και της Τέχνης. Μπορούν δηλαδή να συμμετάσχουν είτε με τη Δημιουργική Συγγραφή γράφοντας ένα σύντομο μήνυμα – slogan στα ελληνικά (έως 15 λέξεις) για μια αντικαπνιστική εκστρατεία που θα απευθύνεται από νέους σε νέους, είτε φιλοτεχνώντας μια αφίσα για μια νεανική αντικαπνιστική εκστρατεία ενώ για τους λάτρεις της γραφής, προτείνεται η συγγραφη ενός σύντομου διηγήματος (έως 500 λέξεις) εμπνευσμένο από το μήνυμα του FairLife L.C.C. «Η ζωή να κόβει την ανάσα, όχι ο καρκίνος του πνεύμονα».

Τέλος, οι μαθητές Λυκείου έχουν τη δυνατότητα είτε να εμπνευστούν και να γράψουν ένα διήγημα/δοκίμιο που θα στέλνει ηχηρό αντικαπνιστικό μήνυμα είτε να σκαρφιστούν το δικό τους μήνυμα-slogan (έως 15 λέξεις) για να εξηγήσουν στη νέα γενιά γιατί πρέπει να μπει ένα τέλος στο κάπνισμα και στο άτμισμα.

Υποβάλλετε τη συμμετοχή σας άμεσα

Αν θέλετε και το δικό σας σχολείο να συμμετάσχει στο διαγωνισμό και να δηλώσει ηχηρό παρών στην πανελλήνια προσπάθεια με στόχο μια νέα γενιά χωρίς τσιγάρο, χωρίς άτμισμα τότε σπεύσατε καθώς η προθεσμία υποβολής των έργων εκπνέει στις 30 Μαρτίου.  Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό αναγνωρίζονται ως πρεσβευτές της FairLife L.C.C. με γραπτή μνεία-έπαινο.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ FAIRLIFE L.C.C._ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ_ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ FAIRLIFE L.C.C _ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ_ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ

“Όχι” στο κάπνισμα, “ναι” στην υγεία, “ναι” στη ζωή

Η Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει μέσω της Ιστοσελίδας της FairLife και των social media στις 25  Μαΐου ενώ η παρουσίαση των έργων των μαθητών στο κοινό θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου.

«FairLife- Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα»

Η «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» είναι ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωφελής οργανισμός στην Ελλάδα – μέλος των ΕΛΛΟΚ, LUCE, ELF ,GLCC και IASLC – που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο πνεύμονα και δημιουργήθηκε στη μνήμη του Simon Bell* 57 ετών που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.

Η αποστολή της  FAIRLIFE L.C.C. είναι να υποστηρίξει τον ασθενή που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα σε όλη τη δύσκολη διαδρομή του από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας, την πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες, καθώς και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες.