Μετακινήσεις γονέων και παιδιών με το αυτοκίνητο: Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται τελικά;

Οι μετακινήσεις γονέων και παιδιών με το αυτοκίνητο με την σημερινή άρση των μέτρων θα αυξηθούν και ήδη πολλοί αναγνώστες μας ρωτούν τι θα ισχύει εφεξής με τις μετακινήσεις καθώς μέχρι σήμερα μπορούσαν να μετακινηθούν στο ίδιο όχημα ένας γονιός μαζί με τα παιδιά του.

Με τα σημερινά δεδομένα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς δύο ενηλίκων ατόμων πλέον του οδηγού, στη μετακίνηση με τα ΙΧ.

Τι ισχύει για τις οικογενειακές μετακινήσεις με αυτοκίνητο;

Το Infokids.gr σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το ζήτημα της οικογενειακής μετακίνησης ενημερώθηκε ότι πλέον στο αυτοκίνητο μπορούν να μετακινηθούν 2 γονείς και τα παιδιά τους.Στην περίπτωση που τα τέκνα είναι ενήλικα, η διαπίστωση της συνδρομής αυτής γίνεται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου (διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης).

Στέλιος Πέτσας: Ευελιξία στις οικογενειακές μετακινήσεις με αυτοκίνητο

Εξάλλου, με χθεσινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ είχε αναφερθεί στο ζήτημα του τι θα γίνει με τις οικογενειακές μετακινήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα υπάρχει ευελιξία.

150 ευρω πρόστιμο στους παραβάτες

Για κάθε παράβαση των διατάξεων επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα ευρώ (150 €), τόσο στον οδηγό του οχήματος, όσο και στους επιβάτες.