Μία νέα σειρά παιδικών βιβλίων εμπνέει τα παιδιά και τους δίνει κίνητρο για γνώση

Οι εκδόσεις Διόπτρα, θέλοντας να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο σπουδαίων ανθρώπων που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, κυκλοφορούν μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη όσων παιδιών αγαπούν το διάβασμα.

 «Μικρά παιδιά με μεγάλα όνειρα»: Γνωρίστε τη νέα σειρά παιδικών βιβλίων

Η σειρά «Μικρά παιδιά με μεγάλα όνειρα» ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στον χώρο του παιδικού βιβλίου, απομακρύνεται από τον κόσμο της φαντασίας και της περιπέτειας και στρέφει το βλέμμα της σε πρόσωπα της ανθρωπότητας που αποτελούν πηγή έμπνευσης για κάθε παιδί αλλά και κίνητρο για να αγαπήσει ο λιλιπούτειος αναγνώστης τον κόσμο της επιστήμης αλλά και της τέχνης.

Ξεφυλλίζοντας τα δύο πρώτα βιβλία που υπογράφει η Isabel Munoz ενθουσιαστήκαμε και θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τη χαρά μας που αυτά τα βιβλία κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και δίνουν στα παιδιά την αφορμή να γνωρίσουν τη ζωή και το πολυσήμαντο έργο προσωπικοτήτων που οραματίστηκαν και προχώρησαν την ανθρώπινη σκέψη πολύ μακριά για τα δεδομένα της εποχής τους. Βιβλία που είναι βέβαιο, ότι όταν πέσουν στα χέρια των παιδιών θα τα ωθήσουν να κάνουν μεγάλα όνειρα, γεμάτα έμπνευση.

Λεονάρντο Ντα Βίντσι – Ένα βιβλίο αφιερωμένο στον σπουδαίο εφευρέτη και καλλιτέχνη

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ένα από τα εμβληματικά πρόσωπα της Αναγέννησης, ξεδιπλώνει σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση την πορεία της ζωής του. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, το παιδί ανακαλύπτει τη δημιουργική ιδιοφυΐα του Ντα Βίντσι που -αν και αυτοδίδακτος- κατάφερε να αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες διάνοιες όλων των εποχών, αφού καταπιάστηκε παράλληλα με τα μαθηματικά, την αρχιτεκτονική, τη βοτανική, τη μουσική, τη φιλοσοφία, τη μηχανική και την ανατομία.

Η ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Homo Universalis αποτυπώνεται με εύστοχο και λιτό τρόπο χωρίς να κουράζει τον μικρό αναγνώστη. Στις σελίδες του βιβλίου παρατίθεται το πολυδιάστατο έργο του και οι βασικές πληροφορίες γύρω από αυτό, αφήνοντας στο παιδί την ευχέρεια να πραγματοποιήσει μόνο του περαιτέρω έρευνα για όποιο επίτευγμα του τράβηξε την προσοχή.

Ο  «Άνθρωπος του Βιτρούβιου», «ο Μυστικός Δείπνος», » Η Μόνα Λίζα» και οι περίφημες ιπτάμενες μηχανές, πνευματικά παιδιά της επιστημονικής διάνοιας Ντα Βίντσι παρουσιάζονται μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στον χώρο και το χρόνο. Μάλιστα, στο τέλος του βιβλίου ο ζωγράφος και εφευρέτης δίνει τη δική του συμβουλή – παρότρυνση στον μικρό αναγνώστη λέγοντάς του ότι «Στη ζωή μου ποτέ δεν σταμάτησα να μαθαίνω και να εξερευνώ. Πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο να μάθετε και να ανακαλύψετε… Ποια θα είναι η δική σας ανακάλυψη;»

Άλμπερτ Αϊνστάιν – Γνωρίστε τον κορυφαίο φυσικό όλων των εποχών!

Τα παιδιά στο δεύτερο βιβλίο της σειράς θα μάθουν τα πάντα για ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά της επιστήμης που το όνομά του έγινε συνώνυμο με τη Φυσική. Παρακολουθούν το ταξίδι των επιστημονικών του ανακαλύψεων που άλλαξαν για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την ενέργεια, τη βαρύτητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Ο Αϊνστάιν εξηγεί στα παιδιά την περίφημη «Θεωρία της Σχετικότητας», μιλά για το Νόμπελ Φυσικής που κατέκτησε το 1921, παρουσιάζει τη «διπλή φύση του φωτός», εξομολογείται την μεγάλη του αδυναμία στη μουσική και αποκαλύπτει τα ευρήματα των επιστημονικών μελετών που έγιναν στον εγκέφαλό του μετά τον θάνατό του.

Στις σελίδες του βιβλίου, το παιδί έρχεται σε μια πρώτη επαφή με το ανυπέρβλητο επιστημονικό έργο του Αϊνστάιν που ξεκλείδωσε τα μυστικά του Σύμπαντος και μαθαίνει ποια ήταν η βιολογική εξήγηση της ευφυϊας. Όπως συμβουλεύει και ο ίδιος τα παιδιά «Να έχετε πίστη, αποφασιστικότητα, ποτέ μη σταματάτε να αναρωτιέστε και θα βρείτε τις απαντήσεις!»

4 λόγοι που τα βιβλία αυτά αξίζει να βρίσκονται στη βιβλιοθήκη του παιδιού σας

  • Τα βιβλία της σειράς  «Μικρά παιδιά με μεγάλα όνειρα» είναι ιδανικό ανάγνωσμα για να δώσετε στα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω την δυνατότητα να γνωρίσουν τους ανθρώπους που έδωσαν τα φώτα στην ανθρωπότητα για να προχωρήσει και να φτάσει ο κόσμος μας στα επίπεδα γνωρίζουμε σήμερα. Πρόκειται για βιβλία γνώσεων – βιογραφίες σπουδαίων προσώπων που η δράση τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον ρου της ανθρωπότητας.
  • Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση δίνει ζωντάνια σε ένα κείμενο που δεν θυμίζει σε τίποτα εγκυκλοπαίδεια, ενώ η εικονογράφηση συμπληρώνει αρμονικά το γραπτό κείμενο, και βοηθά στο να εντυπωθούν καλύτερο στον λιλιπούτειο αναγνώστη όσα διάβασε.

  • Στο τέλος κάθε ιστορίας υπάρχει το χρονολόγιο του σπουδαίου προσώπου όπου συνοψίζονται με χρονολογική σειρά οι σταθμοί της προσωπικής αλλά και επιστημονικής – καλλιτεχνικής δράσης.
  • Μάλιστα, οι λιλιπούτειοι αναγνώστες μπορούν να τεστάρουν τις γνώσεις τους για όλα όσα έμαθαν, απαντώντας στις ερωτήσεις κατανόησης, και να τις ελέγξουν καθώς ακολουθεί παράρτημα με τις σωστές απαντήσεις.

Τα νέα βιβλία της σειράς Αμαντέους Μότσαρτ και Πάμπλο Πικάσο κυκλοφορούν 10 Απριλίου