Μια τεράστια ελληνική σημαία δεσπόζει στο Γυμνάσιο Λύκειο στα Δίκαια του Εβρου

Οι μαθητές του Γυμνασίου Λυκείου στα Δίκαια του Έβρου καμαρώνουν για την τεράστια ελληνική σημαία που δεσπόζει στον τοίχο του σχολείου τους.

Στο βορειότερο σχολείο της Ελλάδος που βρίσκεται στο χωριό όπου ενώνονται τα σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία και τη Βουλγαρία, οι μαθητές αποφάσισαν να δημιουργηθεί αυτή η μεγάλη ελληνική σημαία, μεγέθους 5Χ7 μέτρα σε πλαϊνό τοίχο του κτίσματος.

Ο διευθυντής του ΓΕ.Λ Δικαίων κ. Τσάμογλου Δημήτριος και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου αγκάλιασαν με θέρμη το περσινό αίτημα των μαθητών του σχολείου και φέτος το υλοποίησαν με περίσσια χαρά.

Η επιθυμία των μαθητών, έγινε πράξη

Ειδικότερα, οι μαθητές του σχολείου πρότειναν, λόγω της γεωγραφικής θέσης του χωριού και του σχολείου, να σχεδιαστεί μία ελληνική σημαία η οποία θα λειτουργεί ως σύμβολο του ελληνισμού της περιοχής συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην τόνωση της εθνικής συνείδησης και περηφάνιας μαθητών και κατοίκων.

Εδώ και λίγες μέρες λοιπόν χάρη στην πολύτιμη συμβολή των Πάνου και Αντώνη Ισμαήλου, σχεδιάστηκε στον τοίχο του σχολείου η διαστάσεων 5*7 μέτρα ελληνική σημαία, που είναι ορατή από μεγάλη απόσταση και από τις γείτονες χώρες Βουλγαρία και Τουρκία.

Μπράβο στους μαθητές που σκέφτηκαν αυτή την όμορφη ιδέα για το σχολείο τους!