Μίλτος Πασχαλίδης: «Να μάθετε στα αγόρια σας να μη γίνουν βιαστές και δολοφόνοι»

Tις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει μια ατάκα του γνωστού καλλιτέχνη και τραγουδοποιού Μίλτου Πασχαλίδη  σε πρόσφατη συναυλία του στη Λάρισα.

Ειδικότερα, πριν το τραγούδι «Στη χώρα των αθώων», ένα τραγούδι που καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Σημειωτέον το τραγούδι προέκυψε από το άτιτλο συγκλονιστικό ποίημα που έγραψε ο Μάνος Ελευθερίου όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο Μίλτος Πασχαλίδης στον οποίο ο εμβληματικός μας στιχουργός το εμπιστεύθηκε, αργότερα το μελοποίησε και το ονόμασε από μία φράση του ποιήματος, «Στη χώρα των αθώων».

Όπως έχει τονίσει ο καλλιτέχνης ο δίσκος «Στη χώρα των αθώων» είναι ένα μουσικό έργο, βαθιά πολιτικό και ανθρώπινο «που στηρίζεται στην ιδέα της χώρας των αθώων».

«Να μάθετε στα αγόρια σας να μη γίνουν βιαστές και δολοφόνοι και τα άλλα θα τα βρούμε»

«Χάσαμε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, την Ελένη Τοπαλούδη, τη Γαριφαλιά, την Καρολάιν, τα δικά μας παιδιά… κι όσο χάνουμε αυτά τα παιδιά, τα τραγούδια μας είναι άχρηστα… Θέλω να απευθυνθώ στους συνομηλίκους μου, αν έχετε αγόρια και τους αρέσουν άλλα αγόρια, να τα αγαπάτε το ίδιο. Τι έχετε πάθει πια με την αγάπη;»ανέφερε κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο Μίλτος Πασχαλίδης  και κατέληξε: «Να μάθετε στα αγόρια σας να μη γίνουν βιαστές και δολοφόνοι και τα άλλα θα τα βρούμε».

Το σχόλιο για την αποφυλάκιση Λιγνάδη

«Λέει “βγήκε σύμφωνα με τον νόμο”. Μα τον νόμο δεν τον έχει στείλει ο θεός, τον φτιάχνουν οι άνθρωποι – αλλάξτε τον γ@@@@@@ τον νόμο. Όταν ένας νόμος είναι τόσο μπλεγμένος που δεν τον καταλαβαίνουμε, είναι ακριβώς γι’ αυτό τόσο μπλεγμένος -για να μην τον καταλαβαίνουμε» σχολίασε εμμέσως για την αποφυλάκιση Λιγνάδη.

Ακούστε το τραγούδι «Στη χώρα των αθώων»

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στην Αττική: Την άρπαξε και την βίασε μπροστά στην 7χρονη κόρη της

H Kαρμεν Ρουγγέρη βρέθηκε στο πλευρό παιδιών που νοσηλεύονται με καρκίνο

«Το βλέμμα της Ρούλας στις φωτογραφίες προδίδει ανησυχία και φόβο – Η νέα δίωξη της ασκήθηκε χωρίς στοιχεία»