Μήπως έχει έρθει η ώρα να αποδεχτούμε, ότι το να έχουμε λίγη κοιλίτσα είναι… φυσιολογικό;

Σας έχουμε μία ωραία πρόταση: Πώς θα σας φαινόταν, αν αντί να προσπαθούμε να αποκτήσουμε ξανά το σώμα που είχαμε πριν τα παιδιά, αρχίζαμε να νιώθουμε υπερήφανες για όλα τα φοβερά πράγματα που αυτό έκανε προκειμένου να τα φέρει στη ζωή; Αντί, δηλαδή, να «καιγόμαστε» για το πόσο γρήγορα θα ξαναγίνει φλατ η κοιλιά μας, να δώσουμε περισσότερη έμφαση στο πώς νιώθουμε και στο πίσω δυνατές και ικανές είμαστε;

Πώς θα σας φαινόταν, αν -δύσκολο, δεν λέω- συμφωνούσαμε στο ότι το να γεννάς ένα, δύο, τρία ή και περισσότερα παιδιά, φέρνει στο σώμα σου αλλαγές τόσο μόνιμες που ό,τι κι αν κάνεις, είναι πολύ πιθανό να μην επανέλθεις ποτέ στο σώμα που είχες κάποτε;

Και πως θα σας φαινόταν αν… ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ που συμβαίνει αυτό. Αντίθετα, εκεί βρίσκεται όλη η ομορφιά σας!

Ξέρουμε καλά, ότι πολλές από εσάς δυσκολεύεστε τρομερά να αποδεχτείτε το σώμα σας. Ξέρουμε, ότι πολλές αποφεύγετε ακόμα και στην θάλασσα να πάτε, επειδή δεν νιώθετε άνετα με αυτό. Ωστόσο, εμείς δεν σας προτείνουμε να κλείσετε τα μάτια, μα να γίνετε πιο ρεαλίστριες: Το σώμα αλλάζει όταν μένεις έγκυος και γεννάς, όταν θηλάζεις και όσο μεγαλώνεις! Και η κοιλίτσα είναι ίσως το πιο ξεκάθαρο δείγμα αυτής της αλλαγής.

Μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να γίνει η κοιλιά σου όπως ήταν πριν αποκτήσεις παιδί. Μπορεί και να μην γίνει ποτέ! Μπορεί να μη γίνει, ακόμα κι αν «λιώσεις» στη γυμναστική και στη δίαιτα. Σχεδόν σίγουρα δεν θα εξαφανιστούν οι ραγάδες. Εκτός κι αν ανήκετε στην κατηγορία των εξαιρετικά αδύνατων και εξαιρετικά γυμνασμένων γυναικών, μετά τα παιδιά (και μετά τα 35) μια κοιλίτσα σχεδόν πάντα μένει.

Τα καλά νέα;

Υπάρχει μία γενικότερη τάση, η οποία έχει ξεκινήσει από τις διάσημες μαμάδες, αποδοχής του σώματός μας μετά τα παιδιά. Η Jennifer Garner, για παράδειγμα, η οποία πριν λίγο καιρό δέχτηκε χλευασμό (κάποιοι είπαν ότι είναι ξανά έγκυος) για την κοιλίτσα που έχει στα 46 της, «βούλωσε» πολλά στόματα, όταν σε συνέντευξή της είπε το αυτονόητο: «Δεν είμαι έγκυος, αλλά έχω αποκτήσει τρία παιδιά και… έχω κοιλίτσα. Από εδώ και στο εξής, κυρίες μου, θα έχω κοιλίτσα. Και θα είναι η μετά-τα-παιδιά κοιλίτσα μου. Δεν πάει πουθενά. Και έχει όνομα: Τη λένε Vilet, Sam και Sera». (Tα ονόματα των παιδιών της). Δείτε εδώ:

Τι λέτε, λοιπόν, μαμάδες να γιορτάσουμε όλες μαζί την ομορφιά που μας έδωσε η μητρότητα, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει από τότε που γεννήσαμε, και να αποδεχτούμε ότι απλά κάποιες από εμάς θα έχουν αυτή την κοιλίτσα για πάντα; Και ότι… δεν πειράζει!

Πολλές από εσάς δυσκολεύεστε να φτάσετε σε αυτή την αποδοχή. Μέχρι να φτάσετε στο σημείο αυτό, όμως, κρατήστε στο μυαλό σας το εξής: Το σώμα σας είναι υπέροχο. Αποτελεί σύμβολο του πόσο «τα σπάτε» στη μητρότητα. Και μην επιτρέψετε ποτέ σε κανέναν να σας πει κάτι διαφορετικό!

Πηγή: scarymommy.com