Αρχική InfoMommy Υγεία Το ξέσπασμα ενός παιδιάτρου για την υποχρεωτική καθιέρωση οικογενειακού γιατρού

Το ξέσπασμα ενός παιδιάτρου για την υποχρεωτική καθιέρωση οικογενειακού γιατρού

Η είδηση της καθιέρωσης οικογενειακού γιατρού έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις τόσο από ασφαλισμένους όσο και από γιατρούς που βλέπουν με δυσπιστία το νέο μέτρο που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2019.

Ο γνωστός παιδίατρος και Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, Κώστας Νταλούκας, με μια ανάρτησή του στο Facebook κατακεραυνώνει το νέο μέτρο και παρουσιάζει τα αρνητικά που θα προκύψουν από την καθιέρωση του μέτρου σε επίπεδο τόσο ασφαλισμένων όσο και ασθενών.

Το κείμενο του παιδιάτρου

Για γέλια και για κλάμματα!!!

Το Υπουργείο υγείας προκειμένου να διαφημίσει το νέο του δημιούργημα έκτρωμα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που το ονόμασε οικογενειακός γιατρός!!! και επειδή δεν είχε παρά μηδαμινή ανταπόκριση από τους γιατρούς που κάλεσε να εργαστούν μαζί του και να το στηρίξουν, αποφάσισε να βάλει στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ξέρετε την ηλεκτρονική συνταγή που σας δίνει ο γιατρός σας για να κάνετε εξετάσεις και να πάρετε φάρμακα, την παρακάτω παράγραφο:

''Ο Οικογενειακός Ιατρός είναι μια νέα, ΔΩΡΕΑΝ λειτουργία του ΕΣΥ. Στο πλαίσιο της υποχρεωτικής εγγραφής σε Οικογενειακό Ιατρό (Γενικό Ιατρό ή Παθολόγο, Παιδίατρο), σας ενημερώνουμε ότι έχετε αυτόματα αντιστοιχισθεί. Για να ενημερωθείτε για τη διαδικασία εγγραφής μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα rdv.ehealthnet.gr ή οποιαδήποτε δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) ή συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ Οικογενειακό Ιατρό. Η εγγραφή σας σε διαθέσιμο Οικογενειακό Ιατρό πρέπει να ολοκληρωθεί έως την επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψή σας σε ιατρό της ΠΦΥ.''

Αν μπείτε από περιέργεια και ενδιαφέρον στην πιο πάνω διεύθυνση για να δείτε τι ακριβώς είναι αυτό, θα διαβάσετε το πιο σύντομο ανέκδοτο:

Δεν υπάρχει στην περιοχή σας!!!!!!!!!!!!!!!!

Εκτός ότι η συνταγή-διαφήμιση αυτή τυπώνεται με εκτυπωτή και μελάνια του γιατρού ο οποίος δεν εισπράττει τίποτε για το αναλώσιμο αυτό, εκτός ότι η όλη προσπάθεια μου θυμίζει γνωστό σόκιν ανέκδοτο που δεν μπορώ να σας το πω εδώ, η σύμβαση που θέλουν να υπογράψουμε μας ζητάει να βλέπουμε 1500-2500 άτομα με 1600 ευρώ τον μήνα μικτά, να διαθέσουμε για τον λόγο αυτό 4 ώρες την εβδομάδα στο ιατρείο μας για τον σκοπό αυτό, αν έρθουν όμως έκτακτα περιστατικά άλλες ώρες έχουμε την υποχρέωση να τα δούμε δωρεάν εκτός του 4ωρου, αν κάποιος ζητήσει να τον επισκεφτούμε στο σπίτι του επειδή δεν μπορεί να μετακινηθεί είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε με δικό μας μέσον και δικά μας έξοδα και με δωρεάν αμοιβή, έχουμε την υποχρέωση να μην λείψουμε από το ιατρείο μας παρά μόνο τις 20 ημέρες άδειας που θα μας δίνουν και με λίγα λόγια.....μας ζητούν να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι στο δικό μας ιατρείο που το φτιάξαμε και το συντηρούμε με δικά μας χρήματα, με γραμματειακή υποστήριξη και ιατρικό εξοπλισμό που πληρώνουμε εμείς.
Θέλουν δηλαδή να δουλεύουμε με 0.7 ευρώ ανά άτομο, με εργασιακές συνθήκες δούλου, χρησιμοποιώντας το ιατρείο μας και την υποδομή μας!!!!
Αυτά δεν γίνονται ούτε στο χειρότερο μέρος του κόσμου!!!
Κατά τα άλλα βγήκε πριν μερικές ημέρες και ο γενικός γραμματέας δημόσιας υγείας και δήλωσε ότι ο νέος αυτός θεσμός του οικογενειακού γιατρού θα φέρει πίσω τους γιατρούς που έχουν φύγει στο εξωτερικό!!!!!!!
Πείτε μου τώρα εσείς, τι παίρνουν και δεν μας το λένε!!!!!!!!!!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter