Μητσοτάκης: “Αν ο 17χρονος δεν είναι στο σχολείο με μάσκα, θα είναι σε μία πλατεία χωρίς»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα τοποθετήθηκε για μια σειρά ζητημάτων της επικαιρότητας, εξηγώντας γιατί έχουν παρθεί τα όποια μέτρα βρίσκονται σε ισχύ, ποιο είναι το πλάνο επιστροφής στην κανονικότητα, την απόφαση να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές Λυκείου από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου καθώς και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Γιατί ανοίγουμε πρώτα τα Λύκεια και όχι τα Δημοτικά

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση προσπάθησε να επιβάλλει τις απόψεις της στην Επιτροπή, απάντησε: «Εμείς εκθέτουμε στην Επιτροπή βασικές πολιτικές κατευθύνσεις και, ναι, δίνουμε στοιχεία. Η Επιτροπή πρέπει να γνωρίζει ποιο είναι το κόστος από το κλειστό λιανεμπόριο. Και η Επιτροπή, παραδείγματος χάρη, πρέπει να γνωρίζει ότι η προτίμηση της κυβέρνησης σε αυτή τη συγκυρία, εάν μιλάμε για άνοιγμα σχολείων, είναι πρώτα τα Λύκεια και όχι πρώτα τα Δημοτικά γιατί έχουμε το πρόβλημα των πανελληνίων εξετάσεων».

Και συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Γιατί τα παιδιά του λυκείου έχουν μείνει το περισσότερο διάστημα εκτός σχολείου. Και γιατί αλήθεια είναι, κα Ζαχαρέα, σας το λέω γιατί έχω παιδί 17 χρονών, ότι όταν το παιδί 16-17 χρονών δεν είναι στο σχολείο, γιατί στο σχολείο θα είναι με μάσκα, είναι πολύ πιο πιθανό να είναι σε μία πλατεία χωρίς μάσκα. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο το καταλαβαίνουν όλοι όσοι μας ακούνε».

Δείτε τη συνέντευξη