Μοναστηράκι: Κοριτσάκι έπεσε στο κενό μεταξύ αποβάθρας και συρμού – Υπέστη ηλεκτροπληξία και εγκαύματα (video)

Μοναστηράκι: Κοριτσάκι έπεσε στο κενό μεταξύ αποβάθρας και συρμού - Υπέστη ηλεκτροπληξία και εγκαύματα

Ένα απίστευτο ατύχημα με θύμα ένα μικρό κορίτσι συνέβη στην αποβάθρα του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι. Το παιδί ήταν μαζί με τη μητέρα του και το αδερφάκι του μέσα στο βαγόνι του τρένου. Όταν πήγαν να κατέβουν στο Μοναστηράκι, το 6χρονο κορίτσι παρασύρθηκε και έπεσε στο κενό μεταξύ αποβάθρας και συρμού.

Η μητέρα των παιδιών περιέγραψε τις σοκαριστικές στιγμές στο debater.gr.

O συνωστισμός οδήγησε στο ατύχημα της κόρης μου

Το βράδυ της Δευτέρας λίγο μετά τις 23:30 επιστρέφαμε από τον Πειραιά μετά από ταξίδι εγώ και τα 2 μου παιδιά 5 και 6μιση χρόνων με προορισμό το Μοναστηράκι.

Όταν φτάσαμε στην στάση Μοναστηράκι και ενώ κατεβαίναμε και οι τρεις μαζί από το τρένο, η μεγάλη μου κόρη παρασύρθηκε και έπεσε στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας”.

“Η αποβάθρα όπως και το τραίνο ήταν γεμάτα απο κόσμο, πράγμα που δυσκόλευε την ορατότητα.

Στο σημείο αυτό που έπεσε το παιδί μου το κενό είναι τόσο μεγάλο, που το παιδί βρέθηκε αμέσως, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το δω καλά.

Έπαθα σοκ και άρχισα να φωνάζω βοήθεια, είχα και το άλλο παιδί κοντά μου που είχε τρομάξει. Έσκυψα κάτω να την πιάσω και δεν έφτανα τόσο κάτω που ήταν το παιδί μου και σάστισα”.

Καταγγελία για κατασκευαστικό λάθος

Όλος ο κόσμος της αποβάθρας έπεσε από πάνω. Ένας νέος που ηταν εκεί κατάφερε και έβγαλε το παιδί.  Αργότερα με πληροφόρησαν οτι στο κενό αυτό έχουν πέσει και ενήλικες ηλικιωμένοι.

Όπως μου είπε άνθρωπος του ΗΣΑΠ πρόκειται για κατασκευστικό λάθος που υπάρχει χρόνια και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιαυτό“, είπε η μητέρα.

(ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τα εγκαύματα του παιδιού

Το κορίτσι έπαθε ηλεκτροπληξία, με αποτέλεσμα να πάθει σοβαρά εγκαύματα και να μεταφερθεί στο Παίδων. Οι εικόνες από τα τραύματα είναι σοκαριστικές.

ΣΤΑΣΥ για ατύχημα στο Μοναστηράκι: Έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας – Κανένας κίνδυνος ηλεκτροπληξίας

Η ΣΤΑΣΥ έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις αναφορικά με το ατύχημα που συνέβη τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας (04.07.2022). Αναφορικά με το κενό που υπάρχει μεταξύ συρμού και αποβάθρας στον σταθμό Μοναστηράκι της Γραμμής 1, η ΣΤΑΣΥ διευκρινίζει, πως είναι στα προβλεπόμενα διεθνώς επιτρεπτά όρια και πως έχει λάβει για αυτό όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και ενημέρωσης των επιβατών.

«Το κενό οφείλεται στο καμπυλόγραμμο σχήμα της αποβάθρας και μειώθηκε στο μέγιστο δυνατό βαθμό κατά την ανακατασκευή του σταθμού το 2004. Το αυξημένο διάκενο είναι ένα «αναγκαστικό» φαινόμενο που απαντάται σε αποβάθρες σταθμών με μεγάλη καμπυλότητα και συχνότερα σε παλαιότερα ευρωπαϊκά δίκτυα Μετρό (Λονδίνο, Βερολίνο)», σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.

Η ΣΤΑΣΥ προσθέτει ότι για την αποφυγή ατυχημάτων, ακούγονται συνεχόμενα ηχητικά μηνύματα στις αποβάθρες, αλλά και εντός συρμού πριν την αποβίβαση ώστε οι επιβάτες να προειδοποιούνται για το κενό, με την παράκληση να είναι προσεκτικοί.

«Ειδικότερα στον σταθμό Μοναστηράκι, 2 σταθμάρχες, ένας σε κάθε αποβάθρα, επιβλέπουν την αποβίβαση και επιβίβαση των επιβατών, καθώς και την ομαλή αναχώρηση του συρμού, συνδράμοντας τον οδηγό στο ασφαλές κλείσιμο των πορτών. Επιπλέον, στον εν λόγω σταθμό υπάρχει στις αποβάθρες επιδαπέδια σήμανση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, που προειδοποιεί για το διάκενο μεταξύ συρμού και αποβάθρας, ενώ ειδικά αυτοκόλλητα έχουν τοποθετηθεί στις πόρτες όλων των συρμών».

Επιπλέον η ΣΤΑΣΥ διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό, πως δεν υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ηλεκτροπληξίας από την ηλεκτροφόρο ράβδο, καθώς δεν βρίσκεται από την πλευρά της πόρτας αποβίβασης του συρμού.

Η εταιρεία τονίζει επίσης ότι η αντίδραση του προσωπικού όταν συνέβη το ατύχημα ήταν άμεση, με τον σταθμάρχη βάρδιας να προσφέρει στο παιδί τις πρώτες βοήθειες και να ζητά τη συνδρομή του ΕΚΑΒ και εύχεται στο παιδάκι και την οικογένειά του καλή και γρήγορη ανάρρωση.

Διαβάστε επίσης:

Ελεωνόρα Μελέτη: Η κόρη της την φωτογράφισε έτσι όπως κάθε παιδί βλέπει τη μαμά του – “Ο αληθινός σου εαυτός”

Κακουργηματικές διώξεις για τον θάνατο της 14χρονης Σεραΐνας σε λούνα παρκ – Το τραγικό δυστύχημα τον Αύγουστο του 2019

Παπαδόπουλος: “Υπάρχουν ιατροδικαστές που διαφωνούν με το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα αλλά φοβούνται τον διασυρμό”