Μόνο θλίψη: Παρέα παιδιών έκαψε… για πλάκα πλάτανο 180 ετών (vid)

Μόνο θλίψη: Παρέα παιδιών πέταξε δυναμιτάκια και έκαψε... για πλάκα πλάτανο 180 ετών

Μια παρέα παιδιών που έπαιζε στην είσοδο του χωριού Καστέλλια Φωκίδας και έριχνε δυναμιτάκια έκαψε από λάθος έναν πλάτανο ηλικίας 180 ετών. Κάποια από αυτά έπεσαν μέσα στην κουφάλα του πλάτανου και το δέντρο τυλίχτηκε στις φλόγες.

Στο σημείο αρχικά έτρεξαν οι κάτοικοι του χωριού και στη συνέχεια οι πυροσβέστες. Όλοι μαζί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν το υπεραιωνόβιο δέντρο, αλλά δυστυχώς επειδή η φωτιά ήταν μέσα στην κουφάλα και στον κορμό του, δεν τα κατάφεραν και το δέντρο τελικά χρειάστηκε να κοπεί.

«Τρέξαμε αμέσως και δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε. Μιλάμε για έναν πλάτανο 180 ετών που σκέπαζε όλη την παιδική χαρά. Τόσο μεγάλο κακό από το τίποτα; Τόσο μεγάλο κακό για μια πλάκα; Είδα ηλικιωμένους κατοίκους να δακρύζουν βλέποντας το δέντρο το οποίο έπαιζαν όταν ήταν μικρά παιδιά, να καταστρέφεται από τη μια στιγμή στην άλλη…», είπε ένας από τους κατοίκους στο LamiaReport.

Οι φλόγες είχαν κάνει μεγάλη ζημιά εσωτερικά στον κορμό του δέντρου και οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να κόψουν ό,τι είχε απομείνει.

Διαβάστε επίσης:

Η στιγμή που υπερήλικας δέχεται το γλυκό χάδι της δισέγγονής του – Το βίντεο που μας έκανε να «λιώσουμε»

Αποσύρεται οριστικά το βρεφικό προϊόν με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές ανά τον κόσμο

«Η μαμά μου θα με πάει για μπάνιο, όταν βρει λεφτά για εισιτήρια»: Ραγίζει καρδιές μικρούλα από την Πάτρα