Μωρό γεννήθηκε με τέσσερα νεφρά – Πώς λέγεται αυτή η σπάνια πάθηση

Μωρό γεννήθηκε με τέσσερα νεφρά - Πώς λέγεται αυτή η σπάνια πάθηση

Με τέσσερα νεφρά γεννήθηκε ένα αγοράκι στο κυβερνείο του Βόρειου Σινά στην Αίγυπτο.  Το παιδί πάσχει από μια πάθηση που ονομάζεται διπλός νεφρός, η οποία εμφανίζεται σε λιγότερο από μία στις 10.000 γεννήσεις.

Σύμφωνα με το Egypt Today, το 4 μηνών μωράκι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Al-Arish της Αιγύπτου αφού υπέφερε από κόπωση, σημειώνοντας ότι μετά τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας και υπερηχογραφικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι είχε τέσσερα νεφρά.

Αυτή τη στιγμή το αγοράκι βρίσκεται στην εντατική μέχρι οι γιατροί να αποφασίσουν για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν και για το αν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Tι προκαλεί τον διπλό νεφρό;

Ο διπλός νεφρός είναι αποτέλεσμα σφαλμάτων στην κυτταρική διαίρεση που συμβαίνουν κατά την ανάπτυξη του εμβρύου μέσα στη μήτρα της μητέρας.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι κάτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλεί το ελάττωμα.

Ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η πάθηση μπορεί να μεταβιβαστεί από τον γονέα στο παιδί.

Εάν ο ένας γονέας έχει διπλό νεφρό, το παιδί έχει 50% πιθανότητα να γεννηθεί επίσης με αυτή την πάθηση.

Tις περισσότερες φορές όσοι πάσχουν από διπλό νεφρό δεν χρειάζονται θεραπεία. Αν, ωστόσο χρειαστεί, υποβάλλονται σε:

1. Ουρητηροστομία: Ένας τύπος επέμβασης που διευκολύνει τα ούρα να εξέρχονται από το σώμα μέσω ενός στομίου, αφού αφαιρεθεί το τμήμα της ουροφόρου οδού σας που νοσεί ή έχει υποστεί βλάβη. Με την ουρητηροστομία τα ούρα ρέουν μέσω του στομίου σας όπως παράγονται, οπότε είναι απαραίτητο ένα σύστημα συλλογής

2. Αποκατάσταση του έκτοπου Ουρητήρα: Ο έκτοπος ουρητήρας χωρίζεται κοντά στον πυθμένα και ράβεται στην ουροδόχο κύστη. Αυτό επιτρέπει στα ούρα να στραγγίζουν σωστά και να μην ρέουν προς τα πίσω.

3. Νεφρεκτομή: Μία θεραπεία που επιλέγεται σπανιότερα ως έσχατη λύση.  Σε αυτό αφαιρείται χειρουργικά μέρος ή όλο το νεφρό που δεν λειτουργεί σωστά. Αυτό εξαλείφει την ακράτεια και μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης

Πηγή: gulfnews.com

Διαβάστε επίσης:

Κεραμέως: “Τα προσφυγόπουλα από την Ουκρανία εγγράφονται στα σχολεία και ενσωματώνονται στις τάξεις”

Σε παιδιά 6 ετών και άνω επεκτείνονται οι δοκιμές του χαπιού για τον κορωνοϊό

Η Αθηνά ράβει στο χέρι τις πιο όμορφες κούκλες που θυμίζουν παλιά παιδικά παραμύθια