Κακοκαιρία “Φίλιππος”: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή 11 Μαρτίου

Προβλήματα στη δυτική Μακεδονία από τις χιονοπτώσεις - Πώς λειτουργύν τα σχολεία

Η κακοκαιρία “Φίλιππος” επελαύνει σε όλη τη χώρα. Ισχυρή χιονόπτωση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, τσουχτερό κρύο, βροχοπτώσεις και χιονόνερο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που  σύμφωνα με τα υπάρχοντα μετεωρολογικά δεδομένα, φαίνεται να διατηρείται μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις» λέει η Αστυνομία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έβγαλε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, συνιστάται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, οι πολίτες που διαμένουν σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια, όπου αναμένεται να ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν όπου απαιτηθεί.

Σημειώνεται ότι στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή 11 Μαρτίου

Το άρθρο διαρκώς ανανεώνεται

Αττική

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 11 Μαρτίου, λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος» τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω περιοχές της Αττικής:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής

2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, όπου θα είναι όλα τα σχολεία ανοιχτά.

3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα  σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας  κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Δήμος Λοκρών

Με απόφαση του Δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 με απόφαση του Δημάρχου δε θα λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λοκρών, όπως και οι Παιδικοί Σταθμοί, το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης και τα ΚΔΑΠ του Δήμου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που προβλέπεται πως θα επικρατήσουν στην περιοχή.

Χαλκίδα

Με απόφαση της Δημάρχου Έλενας Βάκα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Εύβοια

Τη διακοπή μαθημάτων, για την Πέμπτη 10/3/2022 και την Παρασκευή 11/3/2022 σε όλες τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια ), λόγω των καιρικών συνθηκών αποφάσισε ο Δήμαρχος, Γιώργος Ψαθάς.

Δήμος Μυλοποτάμου

Με απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημητρίου Κόκκινου την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου. 

Δήμος Τεμπών

Με απόφαση του Δημάρχου Τεμπών κλειστά θα είναι αύριο Παρασκευή 11-3-2022 το Δημοτικό Σχολείο Καλλιπεύκης, το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Αιγάνης καθώς επίσης και το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Αμπελακίων λόγω έντονης χιονόπτωσης.

Δήμος Κισσάμου

Από τον Δήμο Κισσάμου ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του δημάρχου, Γιώργου Μυλωνάκη αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους αναστέλλεται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Δήμος Καρπενησίου

Την  Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ.Ε. Φουρνάς θα παραμείνουν κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και το οδικό δίκτυο.

Δήμος Κύμης Αλιβερίου

Με απόφαση του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Κύμης Αλιβερίου (Νηπιαγωγεία, δημοτικά, Γυμνάσια Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 λόγω του ισχυρού ψύχους και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν από την έντονη κακοκαιρία.

Δήμος Τανάγρας

Αύριο Παρασκευή 11/3/2022 όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Τανάγρας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια καθώς και οι Παιδικοί σταθμοί) θα παραμείνουν κλειστές λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται στην περιοχή του Δήμου και τα οποία – όπως έχει ανακοινωθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία – θα συνεχισθούν, για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Δήμος Νοτίου Πηλίου

Την αναστολή λειτουργίας την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 όλων των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, αποφάσισε ο Δήμαρχος κ. Μιχ. Μιτζικός λόγω χιονόπτωσης εκτός από τα :
– Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών,
– Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείο Άνω Γατζέας, τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Καντάνου – Σελίνου 

Με απόφαση του δημάρχου δήμου Καντάνου – Σελίνου λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που θα συνεχιστούν στην πόλη μας τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά, την Παρασκευή 11 Μαρτίου είναι τα ακόλουθα:

  • Γυμνάσιο – Λύκειο Παλαιοχώρας
  • Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Καντάνου
  • Γυμνάσιο – ΕΠΑΛ Καντάνου
  • Παιδικός Σταθμός Καντάνου
  • Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείου Ροδοβανίου

Ποια σχολεία θα αρχίσουν αργότερα τα μαθήματα

Δήμος Καστοριάς 

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:15 π.μ.  Οι Παιδικοί, Βρεφικοί Σταθμοί και το ΚΔΑΠ του Δήμου Καστοριάς θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Πρεσπών

Λόγω καιρικών συνθηκών, αύριο Παρασκευή 11/3/2022, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Πρεσπών θα ξεκινήσουν μία ώρα αργότερα.

Δήμος Νεστορίου

Με απόφαση του Δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών – ΠΑΓΕΤΟΣ , την  Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, η έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Νεστορίου θα γίνει στις 09:00 π.μ.

Δήμος Άργους Ορεστικού

Με απόφαση Δημάρχου, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., oι Παιδικοί Σταθμοί, ο Βρεφικός Σταθμός και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Άργους Ορεστικού, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:15.

Δήμος Εορδαίας

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί πολύ ισχυρού ολικού παγετού και για την ασφάλεια των μαθητών, αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας, θα λειτουργήσουν στις 09:15

Επίσης, η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια, Εσπερινά ΕΠΑΛ θα γίνει στις 19:15.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Στυλίδας

Με απόφαση της Δημάρχου Στυλίδας, κ. Βιργινίας Στεργίου, αύριο, Παρασκευή 11-03-2022 σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Στυλίδας θα υπάρξει παράταση της ώρας έναρξης των μαθημάτων, με ώρα προσέλευσης 9:30 π.μ., λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός) που επικρατούν στην περιοχή.

Τα μαθητικά δρομολόγια θα προσαρμοστούν ανάλογα. Ο Παιδικός Σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Δήμος Καρδίτσας

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καρδίτσας που λειτουργούν το πρωί, η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 10:00. Στα απογευματινά και τα εσπερινά σχολεία η λήξη των μαθημάτων θα γίνει δυο διδακτικές ώρες νωρίτερα.

Δήμος Μετεώρων

Σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου Μετεώρων, αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου τα σχολεία πρόκειται να λειτουργήσουν ως εξής:

Οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά-Νηπιαγωγεία) – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια) & Προσχολικής Αγωγής (Παιδικός Σταθμός) Χρυσομηλιάς, Παναγίας, Αμπελίων, Αγιόφυλλου, Ασπροκλησιάς & Οξύνειας θα λειτουργήσουν από τις 9:00 λόγω χαμηλών θερμοκρασιών τις πρωινές ώρες.

Μια ώρα αργότερα τα σχολεία σε Φλώρινα, Πρέσπα και Αμύνταιο

Στις 9:15 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

Δύο χρυσά μετάλλια για τη 14χρονη πιανίστρια Εβελίνα Τσιαντζή σε παγκόσμιο μουσικό διαγωνισμό

«Πόσο να αντέξω.Το σύστημα θέλει να μας εξουθενώσει»: Ξεσπά η μαμά Τοπαλούδη για την διακοπή της δίκης

Θάνατος 3 παιδιών Πάτρα: Η Αγγελική Νικολούλη κάνει μια αποκάλυψη που τα λέει όλα (video)