«Μπαμπά, θα μας αφήσεις εδώ να μας σκοτώσουν;» Δραματική έκκληση για τα Ελληνόπουλα της Ουκρανίας

«Μπαμπά, θα μας αφήσεις εδώ να μας σκοτώσουν;» Δραματική έκκληση για τα Ελληνόπουλα της Ουκρανίας

Ξυπνήσαμε με τις χειρότερες εικόνες στους τηλεοπτικούς και όχι μόνο δέκτες μας. Στις 2.30 τα ξημερώματα ξεκίνησαν οι πρώτοι ρωσικοί βομβαρδισμοί στα περίχωρα της πόλης Σαντανά, στην Ουκρανία. 

Από τις 4.30 το πρωί άρχισαν να βομβαρδίζουν στο Νικολάι, στην Οδησσό και στο Κίεβο. Στη Μαριούπολη, όπου ζουν πολλοί Έλληνες, έχει μπει ήδη μέσα στρατός.

Το thebest.gr ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος», Μιχάλη Ροδόπουλο, ο οποίος έδωσε την εικόνα για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία ενώ απεύθυνε έκκληση να μεταφερθούν στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό 3.500 χιλιάδες Eλληνόπουλα που βρίσκονται, πια, μπροστά στην φρίκη του πολέμου.

Με τρεμάμενη φωνή και εμφανώς συγκλονισμένος από τις εξελίξεις, ο κ. Ροδόπουλος, αναφέρει: «Απευθύνω έκκληση, ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή, να μπορέσουμε να φέρουμε τα παιδιά στην Ελλάδα. Είναι άδικο τα 3.500 παιδιά να ζήσουν τον πόλεμο. Δεν πρέπει να τον δουν. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι η Ουκρανία είναι μια δεύτερη Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν δυο πατρίδες, στην Ουκρανία, οι Ρωσόφιλοι, τους λένε Γκρέκους και στην Ελλάδα τους λένε Ουκρανούς».

Έχοντας και ο ίδιος την εικόνα του πολέμου, καθώς βρίσκονταν στην Ουκρανία το 2015, λέει: «Ξέρω πως είναι, βρέθηκα στον πόλεμο εκεί το 2015, είδα τις καταστροφές, είδα κομμένα πόδια, χέρια, τραυματίες, έζησα την φρίκη και αυτό με οδηγεί στο να μπορέσω, έστω εγώ ένας άνθρωπος να μπορέσω να φέρω πίσω στην Ελλάδα, τα παιδιά. Το 2015 είχαμε φιλοξενήσει παιδιά στην Πάτρα και με παίρνουν τώρα τηλέφωνο και μου λένε «μπαμπά, θα μας αφήσεις τώρα εδώ, να μας σκοτώσουν;». Είναι μηνύματα που με πληγώνουν, τα ακούω και δεν έχω δύναμη να μιλήσω».

Οι κινήσεις για να έρθουν στην Ελλάδα τα παιδιά

«Πριν 3 ημέρες έλαβα μια επιστολή από Έλληνες που βρίσκονται εκεί, όπου ζητούσαν να φέρουν τις οικογένειές τους στην Ελλάδα, τις μητέρες και τα μικρά παιδιά, οι άνδρες δεν ήθελαν και ούτε θέλουν να φύγουν. Έγιναν κάποιες ενέργειες με το Υπουργείο Εξωτερικών και την Πρεσβεία και γίνονταν συσκέψεις προκειμένου να τους φέρουμε πίσω αλλά μας πρόλαβαν οι εξελίξεις, τα σύνορα και τα αεροδρόμια έκλεισαν, τα κατέλαβε ο στρατός. Πριν μερικές ημέρες έφυγε από την Ελλάδα μια αποστολή του Δήμου Χαλανδρίου για να μπορέσουμε να φέρουμε 100 παιδιά πίσω, να τα πάμε στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως στον Πύργο και τώρα έχουν εγκλωβιστεί εκεί».

Πηγή: thebest.gr

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία ώρα μηδέν: Εικόνες-γροθιά στο στομάχι από γονείς που προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους

Βαριά «καμπάνα» στον 45χρονο βιαστή της 15χρονης μαθήτριας – Η μοιραία γνωριμία μέσω Ιnstagram

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Αγκαλιασμένα βρέθηκαν τα αδερφάκια που πέθαναν στις φλόγες