Μπαμπάς 7χρονης Βαλεντίν: «Δεν ήθελα να προκαλέσω αναστάτωση. Θέλω να ξαναδώ το παιδί μου»

Μετανιωμένος εμφανίστηκε o Αμπελκά, πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, ο οποίος μεθόδευσε την εξαφάνιση της 7χρονης, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία στην Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του στο ethnos.gr έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, με τη βοήθεια του δικηγόρου του Βασίλη Νουλέζα υποστηρίζει ότι είναι ράκος με την εξέλιξη των πραγμάτων, ότι έχει μετανιώσει και ότι το μόνο που θέλει τώρα είναι να ξαναδεί την κόρη του.

Η δήλωση του μπαμπά της 7χρονης

Αναλυτικά η δήλωση του Αμπελκά: «Ως πατέρας αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Ότι δεν μπορώ να προσφέρω στην κόρη μου όσα έπρεπε να προσφέρω για να μεγαλώσει όπως πρέπει.

Ήθελα να εξασφαλίσω για το παιδί μου καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και μόρφωσης. Έτσι αποφάσισα να στείλω το παιδί στη θεία του στη Γαλλία, που μπορούσε να το μεγαλώσει καλύτερα. Όταν το έστειλα, μετά σκέφτηκα ότι το παιδί θα αρχίσουν να το αναζητούν από το σχολείο του και από αλλού.

Τι θα έλεγε σε αυτούς που θα το αναζητούσαν; Έτσι, πήγα και δήλωσα την εξαφάνισή του. Μετά σκέφτηκα τις συνέπειες που θα έχει η πράξη μου σε σχέση με τον νόμο και τρομοκρατήθηκα. Έτσι άρχισα να λέω ψέματα. Νόμιζα ότι, εάν έλεγα από την αρχή την αλήθεια, θα με τιμωρούσε ο νόμος. Στο μυαλό μου ήταν όλα τόσο μπερδεμένα. Τώρα έχω καταλάβει το λάθος μου. Έχω μετανιώσει. Ήταν ανόητο εκ μέρους μου αυτό που έκανα. Δεν ήθελα να προκαλέσω αναστάτωση. Το μόνο που θέλω πια είναι να ξαναδώ το παιδί μου».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας δηλώνει στο ethnos.gr ότι ο πατέρας παραπέμπεται για κατοχή πλαστού εγγράφου και παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ από εδώ και πέρα αναμένεται να του απαγγελθούν και κακουργηματικές πράξεις για διευκόλυνση παράνομης αποδημίας.

Ο πατέρας σκόπευε σήμερα να ταξιδέψει στην Γαλλία

Ο Αμπελκά είχε σκοπό να ακολουθήσει την κόρη του στη Γαλλία και είχε προμηθευτεί γι’ αυτόν τον σκοπό πλαστή ισπανική ταυτότητα και εισιτήριο για σήμερα Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου. Παρότι είχε όμως την πλαστή ισπανική ταυτότητα έκλεισε το αεροπορικό εισητήριο για Παρίσι χρησιμοποιώντας τα πραγματικά του στοιχεία και το ταξιδιωτικό έγγραφο που είχε λάβει από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Τι ομολόγησε για το ταξίδι της 7χρονης στη Γαλλία

Μετά από ώρες καταθέσεων κι αφού οι αστυνομικοί είχαν αμφιβολίες για όσα έλεγε λόγω αντιφάσεων, ο πατέρας “έσπασε” και ομολόγησε τι ακριβώς είχε συμβεί.

Υποστήριξε πως δεν ήξερε ότι η μητέρα της μικρής Βαλεντίν είναι ζωντανή και πως το παιδί γεννήθηκε στο Κονγκό, εκτός γάμου. Είπε ακόμη πως έχασε τα ίχνη της γυναίκας και πίστευε ότι είτε έχει αυτοκτονήσει, είτε την έχουν σκοτώσει.

Όταν ήρθε στην Ελλάδα από το Κονγκό, έμαθε μέσω συγγενικών προσώπων της συγκεκριμένης γυναίκας ότι είναι ζωντανή.

«Το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα το Μάρτιο του 19 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω. Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μονός μου ένα κοριτσάκι» φέρεται να ανέφερε ο πατέρας.

Εμφανίστηκε η μητέρα της 7χρονης – που μέχρι σήμερα θεωρούνταν νεκρή

Μαζί με την 7χρονη Βαλεντίν εμφανίστηκε στις γαλλικές Αρχές η γυναίκα που εμφανίζεται ως η μητέρα της.
Η γυναίκα αυτή εμφανίστηκε στις αστυνομικές Αρχές στην πόλη Σαιντ-Ετιέν, νοτιοδυτικά της Λυών, έχοντας μαζί της το κορίτσι. Μάλιστα, είναι η ίδια γυναίκα που ήρθε στην Αθήνα το Δεκέμβριο, προκειμένου να πάρει το παιδί, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα και το διαβατήριο της θείας του παιδιού, καθώς η ίδια βρίσκεται παράνομα στην Γαλλία.Το παιδί το πήρε χρησιμοποιώντας το διαβατήριο ενός εκ των τριών παιδιών της θείας της Βαλεντίν και  αδελφής της, καθώς τα παιδιά μοιάζουν όπως βέβαια και οι δυο γυναίκες. Έτσι λοιπόν κατάφερε να ξεγελάσει τις αρχές στα αεροδρόμια Παρισιού και Αθηνών.