Μπήκαμε στους Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά και μιλήσαμε με τον ίδιο! (video)

Έχουμε πολλούς λόγους να αγαπάμε τη δουλειά μας, εδώ στο Infokids.gr, όμως κάποιες μέρες, η χαρά μας δεν περιγράφεται. Κι αν νιώσαμε έτσι εμείς, στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου και ξενάγηση στο φαντασμαγορικό Πάρκο του Ευγένιου Τριβιζά, στη Helexpo, μόνο να φανταστούμε μπορούμε τον ενθουσιασμό που θα νιώσουν τα παιδιά που θα βρεθούν τους επόμενους τρεις μήνες εκεί. Ο λόγος για τους Μυστικούς Κόσμους του σπουδαίου παραμυθά, που έναν χρόνο πριν «έσπασε ταμεία» στη Θεσσαλονική, ενώ αναδείχθηκε ως ένα από τα κορυφαία θεματικά πάρκα διεθνώς, και που φέτος θα στεγάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Αμαρουσίου, περιμένοντας τους μικρούς επισκέπτες με τα σχολεία ή τους γονείς τους, από 3 Νοεμβρίου έως 3 Φεβρουαρίου.

Το συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά, όταν μικροί και μεγάλοι «επιβιβάζονται» στο Εξπρές των Ονείρων, γνωστό και ως «Τρένο που πάει παντού», και με αυτό ταξιδεύουν στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά, όπως τους γνωρίσαμε μέσα από τα παραμύθια του. Κάθε αίθουσα του εκθεσιακού χώρου και ένας σταθμός –κάθε σταθμός και μία έκπληξη! Από το μυστικό εργαστήρι του Φραγκίσκου του φραγκόσυκου, του εφευρέτης της Φρουτοπίας, στο λουλουδένιο σπιτάκι που έχτισαν τα τρία μικρά λυκάκια και από το κάστρο της μάγισσας Φρικαντέλας στο μέγαρο της Δόνας Τερηδόνας, τα παιδιά, με τη βοήθεια έμπειρων εμψυχωτών, καλούνται να παίξουν, να λύσουν γρίφους, να… δραπετεύσουν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν, μα και επιτέλους να επισκεφθούν το Νησί των Πυροτεχνημάτων, εκεί δηλαδή που κατοικεί ο ίδιος ο Ευγένιος!

Πέρα από τα τρισδιάστατα εκθέματα εμπνευσμένα από τα παραμύθια, και φιλοτεχνημένα από τους σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και προσωπικά αντικείμενα του ίδιου του κ. Τριβιζά, όπως η πρώτη του γραφομηχανή, την οποία γεμάτος συγκίνηση ξαναείδε και ο ίδιος την ημέρα της συνέντευξης τύπου, όταν μπροστά μας άνοιξε το πακέτο μέσα στο οποίο την παρέλαβε.

Κατά την διάρκεια αυτής, ο ίδιος μίλησε για την «πολιτιστική δίαιτα» στην οποία έχουν υποβληθεί τα παιδιά σήμερα, η οποία θα έχει εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες αν συνεχίζουμε να προσφέρουμε στα παιδιά ψίχουλα, αναφερόμενος στην επαφή τους με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Οι Μυστικοί Κόσμοι, για να παραμείνουμε στη μεταφορά, αποτελούν ένα πλούσιο και άκρως υγιεινό γεύμα! Δείτε τι άλλο μας είπε στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Infokids.gr:

Χρήσιμες πληροφορίες: Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά

Πού: Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo, Μαρούσι.

Πότε: 3 Νοεμβρίου 2017-3 Φεβρουαρίου 2018

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 7 ευρώ, μαθητές 6 ευρώ, οικογενειακό (2 γονείς-2 παιδιά) 24 ευρώ, Άνεργοι (μόνο Παρασκευή) 4 ευρώ, Άνεργοι (οικογενειακό) 12 ευρώ, παιδιά έως 3 ετών δωρεάν.

Για κρατήσεις σχολικών ομάδων πληροφορίες στο: 210 6168456-7.

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα 09.00  – 14.00
Τρίτη 09.00  – 14.00
Τετάρτη 09.00  – 14.00
Πέμπτη 09.00  – 14.00
Παρασκευή 09.00  – 14.00 & 17.00 – 20.00
Σάββατο 11.00 – 20.00
Κυριακή 11.00 – 19.00

Δείτε περισσότερα εδώ και στη σελίδα του Πάρκου στο Facebook.