Το κόκκινο κρέας – όπως μοσχάρι, αρνί και χοιρινό κρέας – μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας υγιεινής διατροφής αλλά η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας. Μπορεί να αποτελεί μια καλή πηγή πρωτεΐνης και παρέχει τις βιταμίνες και τα μέταλλα, όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πιθανό να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης κόκκινου και ιδίως μη κατεργασμένου κρέατος με τον κίνδυνο εμφάνισης εκκολπωματίτιδας, μιας συχνής φλεγμονώδης πάθηση του εντέρου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος με κρέας πουλερικών ή με ψάρια μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο, σύμφωνα με την μελέτη.
Η αποφυγή του κρέατος δεν στερεί τον οργανισμό από πρωτεΐνες;
Το κόκκινο κρέας περιέχει λιγότερες πρωτεΐνες απ’ όσες το στήθος κοτόπουλου ή τα ψάρια. Ακόμα δε και αν κάποιος κόψει εντελώς τα ζωικής προέλευσης τρόφιμα και αρχίσει να κάνει αυστηρή χορτοφαγική διατροφή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού του σε πρωτεΐνες καταναλώνοντας όσπρια, ξηρούς καρπούς και προϊόντα ολικής άλεσης (δημητριακά, αμυλώδη κ.λπ.) στις ενδεδειγμένες ποσότητες και συνδυασμούς.
Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr