Να συνεχίσουν τα παιδιά να φορούν μάσκες σε όσα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και στα camp;

Μπορεί το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε χθες να είναι σαφές, αναφορικά με την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο καθώς δεν έχει υπάρξει κάποια συγκεκριμένη ενημέρωση προς τα σχολεία που θα παραμείνουν ανοιχτά για έναν μήνα ακόμα (αναφερόμαστε κυρίως σε παιδικούς σταθμούς, προνήπια και νήπια, αλλά και camp, κάποια εκ των οποίων θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους μέχρι τα τέλη Ιουλίου), δημιουργήθηκε σήμερα αναστάτωση αναφορικά με το αν τα παιδιά θα πρέπει ή όχι να συνεχίσουν να φορούν μάσκες σε κήπους και αυλές.

Καθώς, λοιπόν, αρκετοί ήταν οι γονείς που επικοινώνησαν μαζί μας αντιδρώντας στο γεγονός, ότι με τη θερμοκρασία να αγγίζει σήμερα τους 40 βαθμούς τα μικρά τους υποφέρουν φορώντας μάσκα στο διάλειμμα -ενώ βάσει νόμου δεν είναι πλέον απαραίτητο, το Infokids.gr επικοινώνησε με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου για να θέσει το σχετικό ερώτημα:

“Είναι απαραίτητο τα παιδιά να συνεχίσουν να φορούν μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, σε όσα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και στα camp;”

Η κ. Παπαευαγγέλου μας απάντησε πως “Είναι ζήτημα κοινής λογικής. Αν ένα σχολείο έχει έναν μεγάλο κήπο με λίγα παιδιά, τότε αυτά δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα στα διαλείμματα. Αν ένα σχολείο έχει έναν μικρό κήπο, με τα παιδιά το ένα πάνω στο άλλο, τότε καλό είναι να συνεχίσουν να φορούν τη μάσκα.” Πρόσθεσε δε η ίδια, ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει κάποια πιο συγκεκριμένη διευκρίνιση από το υπουργείο Υγείας.

Αναφορικά με το αν θα λειτουργήσουν φέτος οι κατασκηνώσεις, η κ. Παπαευαγγέλου μας είπε, ότι “πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν έχουν συζητήσει ακόμα με την επιτροπή”.