Νάπολη: Οι δάσκαλοι μεταφέρουν τα τμήματα που κλείνουν λόγω Covid-19 σε δρόμους και μπαλκόνια!

Δεδομένου ότι τα σχολεία στην περιοχή της Καμπανίας της νότιας Ιταλίας κλείνουν το ένα μετά το άλλο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19, οι δάσκαλοι μεταφέρουν τα μαθήματά τους στους δρόμους, ώστε οι μαθητές να μη μείνουν πίσω στα μαθήματα.

Η Καμπανία, γύρω από τη Νάπολη, απέφυγε σε μεγάλο βαθμό, χωρίς τρομερές απώλειες, το πρώτο κύμα κορωνοϊού της Ιταλίας την περασμένη άνοιξη, όμως οι μολύνσεις τις τελευταίες εβδομάδες αυξάνονται και έτσι οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τα περισσότερα σχολεία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

«Οι μητέρες μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι τα παιδιά είναι ‘στα πατώματα’, θέλουν να επιστρέψουν στο σχολείο, δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να σταματήσουν το μάθημα», λέει η δασκάλα Pamela Buda, ενώ διδάσκει στους μαθητές της που κάθονται σε δημόσια σκαλάκια, στην κεντρική Νάπολη.

Ο δάσκαλος Tonino Stornaiuolo φωνάζει τα μαθήματά του σε μαθητές που ακούνε από τα μπαλκόνια τους και στους δρόμους έξω από τα σπίτια τους.

«Κάνουμε τα πάντα για να σεβαστούμε τους κανόνες, διότι πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία είναι σοβαρή και πραγματική», δηλώνει ο Stornaiuolo.

Η κυβέρνηση έχει αποφύγει μέχρι τώρα την επιβολή περιορισμών σε σχολεία, επιχειρήσεις και στην ελεύθερη κυκλοφορία σε εθνικό επίπεδο, αλλά παροτρύνει τις περιφερειακές αρχές να θεσπίσουν τους δικούς τους περιορισμούς εάν κρίνουν ότι χρειαστεί.

Η Λομβαρδία, όπου βρίσκεται το Μιλάνο, έχει ήδη εισαγάγει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 μ.μ. έως τις 5.00 π.μ. για να σταματήσουν οι συγκεντρώσεις αργά το βράδυ. Η Καμπανία είπε ότι θα ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα.

«Ήθελα να βρω έναν τρόπο με τον οποίο τα παιδιά θα μπορούσαν να μας δουν και να περάσουν χρόνο μαζί μας, τουλάχιστον όσο είναι δυνατόν και μέχρι να δούμε αν θα υπάρξει επόμενο lockdown», πρόσθεσε ο Stornaiuolo.

πηγή: reuters.com