Νέα στοιχεία για τις αδέσποτες σφαίρες στο Μενίδι – Είχαν πυροβολήσει και άλλο μαθητή πριν το Μάριο

Μετά το τραγικό γεγονός της αδέσποτης σφαίρας που έκοψε το νήμα της ζωής του 11χρονου Μάριου κατά τη διάρκεια της σχολικής αποχαιρετιστήριας γιορτής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και ήρθαν στο φως πολλές ανάλογες υποθέσεις που -ευτυχώς- δεν είχαν αντίστοιχη κατάληξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ειδήσεις» παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο, έναν μήνα πριν το θάνατο του Μάριου, έξω από τα γραφεία του συλλόγου κατοίκων Αυλίζας, που βρίσκεται στην οδό Δημητρίου Ψαθά.

Όλα έγιναν όταν ξέσπασε πιστολίδι ανάμεσα σε δυο οικογένειες Ρομά που μένουν στην περιοχή.

«Είχαμε ανταλλαγή πυροβολισμών για ένα δεκάλεπτο. Οι σφαίρες έπεφταν σαν το χαλάζι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 16χρονος που έτυχε να περνάει εκείνη τη στιγμή από το σημείο των πυροβολισμών. Μια από τις πολλές σφαίρες τον βρήκε στο ύψος της κοιλιάς, του έξυσε τα πλευρά», είπε στην εφημερίδα η Νάντια Ξαγοράρη, έφορος του συλλόγου.

Μάρτυρες του απίστευτου περιστατικού και των πυροβολισμών ήταν παιδιά ηλικίας από 9 έως 14 ετών.

«Στην αυλή του συλλόγου βρίσκονταν 15 παιδιά, ηλικίας από 9 έως 14 ετών, τα οποία έκαναν πρόβα μιας θεατρικής παράστασης. Ξαφνικά, από την οδό Δημητρέση ακούμε πολλούς πυροβολισμούς, σε ευθεία βολή, με κατεύθυνση ένα σπίτι οικογένειας Ρομά στην οδό Πρέσπας. Μετά από λίγο, αυτοί απάντησαν στα πυρά και ακολούθησε άγριο πιστολίδι. Όλα τα μέλη του συλλόγου, που βρισκόμασταν εδώ, βουτήξαμε από ένα παιδί ο καθένας για να τα γλιτώσουμε και τα συγκεντρώσαμε μέσα στα γραφεία. Ήμασταν όλοι τρομοκρατημένοι. Και τα παιδιά κι εμείς» πρόσθεσε η Νάντια Ξαγοράρη.