Nέα τροπή στην υπόθεση με τον 10χρονο που έπεσε από μπαλκόνι – Τι εξετάζει η Αστυνομία – Η κατάσταση της υγείας του παιδιού

Καμπανάκι για τα κρούσματα στα παιδιά: Σε ΜΕΘ Covid νοσηλεύεται 2 μηνών βρέφος

Νέα τροπή και διαστάσεις με την υπό εξέλιξη διερεύνηση υπόθεσης και την πιθανή απόδοση ευθυνών για τις αιτίες που οδήγησαν το 10χρονο αγόρι να πέσει το απόγευμα της Δευτέρας. από μπαλκόνι του 2ου ορόφου επί της οδού Παπαστράτου στο Αγρίνιο.

ΠΩΣ Ο 10ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ

Tο απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιουλίου το παιδί έπεσε από μπαλκόνι 2ου ορόφου στην οδό Παπαστράτου στο Αγρίνιο και τραυματίστηκε σοβαρά. Για καλή του τύχη κάτω από το μπαλκόνι υπήρχε τέντα που ανέκοψε την πτώση του παιδιού. Ωστόσο, το παιδί υπέστη βαριά κατάγματα και μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αγρινίου γύρω στις 7:30 το απόγευμα. Το παιδί μεταφέρθηκε στο βράδυ σε νοσοκομείο της Πάτρας και διασωληνώθηκε προληπτικά.

H κατάσταση της υγείας του παιδιού

Πρωτίστως όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας του από την πτώση εμφανίζεται βελτιούμενη αφού η χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο ισχίο ήταν απόλυτα επιτυχής και ο πνεύμονας του οποίου αγγείο είχε τραυματισθεί από τα κατάγματα στα πλευρά μετά τον αιμοθώρακα και την παροχέτευση λειτουργεί κανονικά ώστε οι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας«Γνώμη», εμφανίζονται αισιόδοξοι για την καλή εξέλιξη της υγείας του.

Αναμένεται να βγει από την καταστολή της διασωλήνωσης και σύμφωνα με τα υπάρχοντα ιατρικά στοιχεία δεν φαίνεται να έχει υποστεί κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις οπότε δεν αναμένονται δυσάρεστες εκπλήξεις.

Τι εξετάζει η Αστυνομία για τις συνθήκες του ατυχήματος

Το μείζον θέμα που ήδη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας έχει λάβει γνώσης η Επιτροπή Ψυχικής Υγείας και έχει εγείρει έντονο προβληματισμό και όχι μόνον και θα τεθεί άμεσα προς διερεύνηση, είναι ότι το άτυχο παιδί έπασχε από χρόνιο πρόβλημα υγείας (αυτισμό) και η θεράπων γιατρός του επειδή δεν ανταποκρίνονταν στην φαρμακευτική αγωγή, χορήγησε παραπεμπτικό για την νοσηλεία του στην Παιδοψυχιατρική του Καραμανδανείου.

Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε συνοδευόμενο από την μητέρα του στην Παιδοψυχιατρική όπου εξετάστηκε δεν έγινε δεκτό για εισαγωγή από τον εφημερεύοντα γιατρό και παράλληλα δεν παραπέμφθηκε σε άλλο Νοσοκομείο, αλλά ρυθμίστηκε η φαρμακευτική κατ΄ οίκον αγωγή του .

Από την πλευρά της Παιδοψυχιατρικής του Καραμανδανείου, η γιατρός που το εξέτασε ρύθμισε την φαρμακευτική αγωγή του και επειδή όπως υποστηρίζει, σε αυτές τις περιπτώσεις όταν το πάσχον παιδί ζει σε ένα πολύ υποστηρικτικό περιβάλλον, δεν παρουσιάζει ψυχοκινητικά προβλήματα πολλώ δε μάλλον δεν έχει εμφανίσει αυτοκτονικές τάσεις (όπως υπεστήριξε η μητέρα που κατέθεσε το ιστορικό), είναι σωστό να διαμένει στο περιβάλλον του και να εισπράττει την οικογενειακή θαλπωρή και δεν συνιστάται νοσηλεία αλλά η σύσταση να επισκέπτεται συχνά τα τακτικά παιδοψυχιατρικά ιατρεία, όπως συνεστήθη σύμφωνα με δήλωση του Παιδοψυχίατρου στην «Γνώμη». Η υπόθεση υπό αυτές τις εξελίξεις αναμένεται να διερευνηθεί εξονυχιστικά.

Διαβάστε επίσης:

Δηλώνει αθώα και διατυπώνει «με λύπη», πως αν και μεγάλωσε τα 3 της παιδιά «με φροντίδα και προσοχή», δεν μπόρεσε να τα δει να μεγαλώνουν

Αγωνία στην Σκόπελο: Διακομιδή βρέφους 50 ημερών με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Βόλου

Τραγωδία στη Σάμο: Συνετρίβη ελικόπτερο με δύο νεκρούς – Πατέρας 2 παιδιών ο ένας (εικόνες+vid)