“Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας: Συμπτώματα, ενδείξεις αντιμετώπιση”: Ημερίδα “Αλέξανδρος” το Σάββατο 19/2

"Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας": Ημερίδα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στις 19/2

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της παιδικής ηλικίας στις 15 Φεβρουαρίου, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 ώρα 17:00-20:00 μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με θέμα “Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας”.

Η Ημερίδα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ πραγματοποιείται στη μνήμη του Αλέξανδρου Δαρδώνη που σε ηλικία 13 ετών έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Αποτελεί μία ακόμα πρωτοβουλία της μητέρας του, κ. Ματίνας Κυριάκου, που από το 2017 μέχρι σήμερα έχει αφιερωθεί στο να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά με καρκίνο, να αντιμετωπίσουν τον πόνο και να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους. Όπως ακριβώς ήθελε το παιδί της…

Η Ματίνα Κυριάκου για ακόμα μια φορά στο πλευρό των μικρών ασθενών με καρκίνο

Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα της, η ίδια δημιούργησε την ομάδα “Θα ξαναβγεί ο ήλιος. Αλέξανδρος”, η οποία μετρά περισσότερα από 15,5 χιλιάδες μέλη. Με τη βοήθεια των εθελοντών της ομάδας συγκεντρώνει κάθε χρόνο χριστουγεννιάτικα δώρα που προσφέρει στους μικρούς ασθενείς των ογκολογικών κλινικών Παίδων, πραγματοποιεί ημερίδες κατά τις οποίες ενισχύεται η δωρεά μυελού των οστών, κινητοποιεί γη και ουρανό προκειμένου να βοηθηθούν οικογένειες με παιδιά που ασθενούν κ.α.

Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της είναι η συγγραφή ενός καταπληκτικού βιβλίου, στο οποίο καταγράφει την δική της εμπειρία από την ασθένεια του παιδιού της, με τα έσοδα από το οποίο αγοράζονται και προσφέρονται σε παιδιατρικές κλινικές συσκευές εύρεσης φλεβών! Χάρη σε αυτές τις συσκευές, οι μικροί ασθενείς δεν χρειάζεται πια να υποφέρουν με αλλεπάλληλα τρυπήματα και η διαδικασία αιμοληψίας γίνεται πολύ πιο εύκολη! (Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο από εδώ).

“Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας”: Μια Ημερίδα για κάθε γονιό

Η Ημερίδα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΙΕΚ Praxis. Στο πλαίσιο αυτής θα συζητηθεί ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας. Τα συμπτώματα, οι ενδείξεις και οι αντιμετώπιση. Η διατροφή, η άθληση και η ψυχολογία και πώς αυτά επηρεάζουν. Καθώς και το φάρμακο που λέγεται μυελός των οστών!

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Π.Ε. Ευβοίας.

Την ίδια μέρα από τις 10:00 έως τις 20:00 θα πραγματοποιείται εγγραφή νέων δοτών μυελού των οστών από το ΚΕΔΜΟΠ, Χάρισε Ζωή.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ημερίδα εύκολα απλά πατώντας το Σάββατο 19.2 στις 17.00 ένα από τα δύο παρακάτω λινκ:

1. https://www.gotomeet.me/iekpraxis7

2. https://www.gotomeet.me/iekpraxis8