Οι γονείς 13χρονου θύματος bullying ανήρτησαν στο Facebook τις φωτογραφίες του γιού τους μετά από επίθεση

Στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, στην Ιταλία βρίσκεται η ιστορία ενός 13χρονου μαθητή, ο οποίος έπεσε θύμα bullying από συνομήλικούς του, αλλά και η απόφαση των γονιών του να αναρτήσουν φωτογραφίες από το τραυματισμένο πρόσωπό του στο Facebook.

Ο έφηβος ζει σε περιοχή κοντά στην Νάπολη και ο πατέρας του, αφού κατήγγειλε το γεγονός στους αστυνομικούς, ανέβασε τις φωτογραφίες του εφήβου, με μώλωπες στο πρόσωπο, στο διαδίκτυο.

Η ανάρτηση έγινε αμέσως viral, καθώς την μοιράστηκαν χιλιάδες χρήστες του ίντερνετ. «Αυτό που συνέβη στο παιδί μου δεν πρέπει να συμβεί ποτέ πια, σε κανένα άλλο παιδί», έγραψε ο πατέρας του 13χρονου.

Το περιστατικό συνέβη όταν οι δράστες προσέγγισαν τον 13χρονο, με το πρόσχημα να του ζητήσουν αναπτήρα και όταν εκείνος απάντησε αρνητικά, άρχισαν να τον σπρώχνουν και να τον χτυπούν με κλωτσιές και γροθιές.

Χιλιάδες Ιταλοί εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην απόφαση της οικογένειας να δημοσιοποιήσει το περιστατικό, ωστόσο ορισμένοι ψυχολόγοι εκτιμούν ότι η διάσταση που δόθηκε, με την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών μέσω Facebook, θα μπορούσε να εκθέσει τον έφηβο σε νέες επιθέσεις.