5 χρωματικές τάσεις για να ανανεώσετε το σπίτι φέτος την άνοιξη

Η άνοιξη άρχισε δειλά-δειλά να κάνει την εμφάνισή της και σίγουρα κάποιοι από εσάς θα σκέφτεστε ότι θα θέλατε μια ανανέωση για το σπίτι σας. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να νιώσετε ότι κάνετε μια αλλαγή, είναι να βάψετε τους τοίχους σας. Εμείς σας παρουσιάζομαι τα χρώματα που αναμένεται να κάνουν θραύση φέτος την άνοιξη!

Ροζ: Το ροζ περιμένουμε να το δούμε σε πολλά σπίτια φέτος την άνοιξη. Αν είστε οπαδοί του ροζ χρώματος, βάψτε το υπνοδωμάτιο, το καθιστικό ή ακόμα και το μπάνιο σας με ένα παστέλ ροζ. Είναι θηλυκό και ταυτόχρονα ιδιαίτερα πνευματώδες. Αν το βρίσκετε πολύ κοριτσίστικο και νεανικό, μπορείτε πάντα να επιλέξετε μία πιο «θαμπή» απόχρωση για μία πιο ενήλικη εκδοχή. Για μεγάλη αντίθεση, συνδυάστε το με φυτά εσωτερικού χώρου.

Κοραλί: Μια άλλη απάντηση στα παστέλ χρώματα είναι το κοραλί. Το κοραλί υπήρξε υποτιμημένο χρώμα στο παρελθόν, αλλά ευτυχώς όχι πια, καθώς έρχεται να μπει στα σπίτια φέρνοντας μαζί του μια ιδιαίτερα ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα. Έχει προσωπικότητα και πρέπει να βρείτε την ιδανική ισορροπία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του χώρου. Διαλέξτε μια χρωματική παλέτα με αρκετές ουδέτερες αποχρώσεις για να μην «φορτώσετε» πολύ το χώρο ή χρησιμοποιήστε το για να βάψετε έναν μόνο τοίχο και να δώσετε μια ανανεωτική νότα!

Σμαραγδί: Η έκπληξη της άνοιξης είναι το σμαραγδί. Η πολύ ζωντανή αυτή απόχρωση του πράσινου είναι σίγουρο πως μπορεί να μεταμορφώσει το σπίτι σας. Κάποτε υπήρξε ο πολύτιμος λίθος της Κλεοπάτρας, σήμερα πάντως, το σμαραγδί έχει μπει στα μοντέρνα σπίτια και είναι το ιδανικό χρώμα αν θέλετε να προσθέσετε πολυτέλεια στο καθιστικό σας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.