Οι γονείς ξεσπούν: “Κυρία Κεραμέως, σας αξιολογήσαμε και παίρνετε μηδέν σε όλα και χωρίς Μέσο Όρο”

Το ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων εν μέσω πανδημίας και η απουσία υγειονομικών μέτρων που θα εξασφαλίζουν την αποφυγή διασποράς του ιού στην σχολική κοινότητα απασχολεί εκ νέου του γονείς μαθητών όλων των βαθμίδων που βλέπουν ότι όσο η πανδημία εξελίσσεται, το μόνο μέτρο που αποφασίζεται είναι αυτό του λουκέτου στις σχολικές μονάδες και τίποτα παραπάνω.

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας με ανακοίνωση που εξέδωσε στρέφεται εναντίον της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, και όλων των μέτρων που ενώ της προτάθηκαν για την ασφάλεια των μαθητών εντούτοις κανένα εξ αυτών δεν έγινε αποδεκτό και επιλέχθηκαν ημίμετρα που κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν την προστασία της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας. Όπως χαρακτηριστικά γράφουν στην ανακοίνωσή τους ” Να ξέρετε όμως, ότι σας αξιολογεί και όλη η σχολική κοινότητα και παίρνετε ΜΗΔΕΝ (0) σε όλα και χωρίς Μέσο Όρο !!”

Η ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ

Σας καταλαβαίνουμε κα Κεραμέως, αφού καταφέρατε ενόψει Πανδημίας covid -19 :

Να έχουμε το πολύ 15 μαθητές σε κάθε Τμήμα σε κάθε σχολείο της χώρας !

Να μην υπάρχει κανένα εκπαιδευτικό κενό, να υπάρχουν οι μόνιμοι και αναγκαίοι εκπαιδευτικοί σε όλα τα σχολεία μας !

Να ενισχυθούν τα σχολεία με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας , να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα !

Να δώσετε μέσα ατομικής προστασίας δωρεάν σε όλα τα σχολεία για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς (μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά, θερμόμετρα κα)!!

Να βρείτε νέες σχολικές αίθουσες και αξιοποιήσατε και τις ήδη υπάρχουσες !

Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία ώστε να μην πληρώσει ούτε 1 € κανένας μας από την τσέπη του !

Να δώσετε δωρεάν τεχνολογικό εξοπλισμό σε κάθε μαθητή με δωρεάν γρήγορη ταχύτητα internet !

Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία!

Να πάρετε όλα τα μέτρα για την ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών, (Καταργήσατε τη Τράπεζα Θεμάτων, μειώσατε έγκαιρα την εξεταστέα ύλη) ειδικά για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου δεν αλλάξατε το τρόπο εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!

Να λειτουργούν τα Ειδικά Σχολεία με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν ανάγκη μαθητές και εκπαιδευτικοί!

Να πάρετε μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων!

Να υπάρχουν σχολίατροι σε κάθε σχολείο.

Να ενισχύσετε τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας σε κάθε Δήμο και τις διασυνδέσατε με τα σχολεία!

Να αναβαθμίσετε την Επαγγελματική εκπαίδευση με το ΝΕΟ νομοσχέδιο που ψηφίσατε!

Να μη χρεωθεί καμιά ημέρα κανονικής άδειας σε εργαζόμενους γονείς, να μη χαθεί κανένα μεροκάματο.!

Να στηρίξετε το παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών με την αξιοποίηση όλων των δυνατών πρόσφορων μέσων για τη συνέχιση της μορφωτικής διαδικασίας !

Χρειάζεται τώρα φυσικά να αξιολογήσετε το έργο τόσης προσπάθειας !!!!!

Να ξέρετε όμως, ότι σας αξιολογεί και όλη η σχολική κοινότητα και παίρνετε ΜΗΔΕΝ (0) σε όλα και χωρίς Μέσο Όρο !!!!!

Όλοι εμείς οι γονείς αγωνιούμε…ζούμε καθημερινά τα προβλήματα των σχολείων, είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τα παιδιά μας μέσα στην πανδημία, ενώ εσείς και η Κυβέρνηση σας , τους αφήνει αβοήθητους .

Αν είναι ένας λοιπόν που θέλει την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ αξιολόγηση αυτοί είμαστε εμείς!

Αλήθεια για πείτε μας ….. τι πάει να πει “έχει ευθύνη το σχολείο για τη διαχείριση των πόρων;” Την ευθύνη την έχει το κράτος. Δεν είναι δουλειά των εκπαιδευτικών να αναζητούν πόρους γιατί όλο αυτό θα βαραίνει στον παιδαγωγικό τους ρόλο…

Αλήθεια για πείτε μας ….. πώς θα αξιολογείται «η αξιοποίηση των σχολικών υποδομών» στα σχολεία με αίθουσες κλουβιά, container,στα ασυντήρητα κτίρια που δεν έχουν αντισεισμική θωράκιση;

Αλήθεια για πείτε μας ….. τα μαθησιακά αποτελέσματα δεν θα εκφράζουν τις κοινωνικές ανισότητες; Θα φταίμε εμείς οι γονείς για την επίδοση των παιδιών μας;

Αλήθεια για πείτε μας……αν η πρόθεσή σας ήταν να στηρίξετε τη λειτουργία των σχολείων ΓΙΑΤΙ δεν έχετε κάνει ΤΙΠΟΤΑ από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας ΓΙΑΤΙ δεν πήρατε μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια και υγιεινή όλο αυτό διάστημα της πανδημίας;

Ως ΑΣΓΜΕ σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ για άλλη μια φορά :

Ότι, όσο το αγαθό της εκπαίδευσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν, καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας.