Οι γυναίκες εμπλέκονται σε ριψοκίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές πιο συχνά από αυτό που ίσως να πιστεύουν οι περισσότεροι

Οι γυναίκες εμπλέκονται σε ριψοκίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές πιο συχνά από αυτό που ίσως να πιστεύουν οι περισσότεροι

Έχουμε συνηθίσει το ανδρικό φύλο ως το πιο επιπόλαιο όταν ο λόγος γίνεται για ριψοκίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές. Έρευνες όμως έρχονται να δείξουν ότι και οι γυναίκες, πλέον, αναλαμβάνουν το μερίδιό τους στο σεξουαλικό παιχνίδι.

Όπως αναφέρει η κα. Μαρίνα Μόσχα, M.Α. Κλινικής Ψυχολογίας – Ψυχοθεραπεύτρια, πλέον οι γυναίκες δεν φοβούνται να εκφράσουν τη σεξουαλική τους επιθυμία. Αμελούν, όμως, έναν πολύ σοβαρό παράγοντα για την υγεία τους…

“Θα σκεφτόταν κανείς πως το να ενδώσει κάποιος σε μη ασφαλείς σεξουαλικές συμπεριφορές, είναι μια κυρίως αντρική υπόθεση.

Υπάρχει η πεποίθηση πως οι γυναίκες είναι πιο αυστηρές σε θέματα προστασίας, προσέχουν περισσότερο την υγιεινή τους και διεκδικούν πιο μόνιμες και ασφαλείς σεξουαλικές σχέσεις.

Τα παραπάνω μπορεί να αποτελούν απλώς μια επιρροή από τα κοινωνικά στερεότυπα, που εδώ και αιώνες θέλουν τη γυναίκα να είναι πιο συνεσταλμένη σεξουαλικά και πιο ‘μαζεμένη’ όσον αφορά τη σεξουαλική της έκφραση. Επιπλέον, ακόμα και οι μελέτες που έγιναν για τη συσχέτιση των παραγόντων του μοντέλου, βασίστηκαν μόνο σε μετρήσεις στον ανδρικό πληθυσμό.

Αργότερα, το μοντέλο προσαρμόστηκε και στα γυναικεία δεδομένα. Τα ερευνητικά ευρήματα όμως, δείχνουν μια διαφορετική άποψη από αυτή που μπορεί να έχει παγιωθεί στο μυαλό όλων μας.

Οι γυναίκες, εμπλέκονται σε ριψοκίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές πιο συχνά από αυτό που ίσως να πιστεύουν οι περισσότεροι.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infowoman.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός για την Αρτέμιδα είναι γεγονός – To εντυπωσιακό κτίριο που θα φιλοξενήσει τα παιδάκια

O Γιάννης Χαρούλης βρέθηκε στο πλευρό των παιδιών που δίνουν μάχη με τον καρκίνο – Τραγούδησε και έπαιξαν μαζί μουσική

Η 10χρονη Αιμιλία με συγγενή καρδιοπάθεια ευχήθηκε να πάει στη Disneyland – Δείτε πώς το όνειρό της υλοποιήθηκε

Ροή Ειδήσεων