Αρχική InfoMommy Υγεία Οι πιο συχνοί καλοκαιρινοί κίνδυνοι για την υγεία σας και πώς να τους αντιμετωπίσετε

Οι πιο συχνοί καλοκαιρινοί κίνδυνοι για την υγεία σας και πώς να τους αντιμετωπίσετε

Το καλοκαίρι προσφέρει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν το βουνό και τη θάλασσα και να χαλαρώσουν. Κάποιοι κίνδυνοι όμως καραδοκούν και γι’ αυτό θα πρέπει να πάρουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα όσο το δυνατό πιο ευχάριστα και ακίνδυνα.

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής, όμως μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνος αν δεν λάβουμε κάποια προφυλακτικά μέτρα. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο πρέπει να αποφεύγεται. Εκτός από τις ανεπιθύμητες, αλλά παροδικές επιπτώσεις μιας ηλίασης ή ενός εγκαύματος πρώτου βαθμού, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, που σε μέρη με υψηλή ηλιοφάνεια, όπως είναι η Κύπρος είναι αρκετά συχνός. Αν θα πρέπει να εκτεθούμε στον ήλιο αυτό θα πρέπει να γίνει με αντιηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας, στα σημεία που εκτίθενται και με καπέλο ή κρατώντας ομπρέλα. Αν παρατηρήσουμε μια αλλαγή στο χρώμα ή στο μέγεθος ενός σπίλου (ελιάς) που είχαμε ή αν προστεθεί κάποιος καινούριος σπίλος που δεν υπήρχε πριν, τότε πρέπει να ζητήσουμε τη συμβουλή του γιατρού μας το συντομότερο δυνατό.

Τα μικρά παιδιά, οι έγκυες και τα ηλικιωμένα άτομα είναι πιο ευαίσθητα στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο και στις υψηλές θερμοκρασίες. Τα υγρά που χάνονται με τον ιδρώτα και τον αυξημένο μεταβολισμό πρέπει να αναπληρώνονται. Για να αποφευχθεί η αφυδάτωση είναι απαραίτητη η λήψη αρκετών ποσοτήτων υγρών (τουλάχιστον οκτώ με δέκα ποτήρια) η κατανάλωση ελαφρών τροφών και η λήψη επαρκούς ποσότητας άλατος με την τροφή.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.