Οι βρεφικές παραστάσεις της σεζόν 2018-2019 που αξίζει να απολαύσετε με τα μικρά σας

Η νέα θεατρική σεζόν ξεκίνησε ήδη και oι θεατρικές σκηνές της χώρας έχουν ετοιμάσει μια ευρεία γκάμα προσεγμένων βρεφικών θεατρικών παραστάσεων θέλοντας να μυήσουν τα μωράκι μας στον μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Στόχος των βρεφικών παραστάσεων είναι η εξοικείωση των μικρών θεατών με την μυθοπλασία, τον ειρμό, την συσχέτιση γεγονότων και την παρακολούθηση ολοκληρωμένων εξωτερικών ιδεών. Δεν έχουν διδακτικό αλλά επιμορφωτικό χαρακτήρα, εξελίσσοντας κάθε βρέφος/ νήπιο χωριστά ανάλογα με την ηλικία, δυνατότητες, ερεθίσματα και καταβολές του.

Στο βρεφικό θέατρο, οι λιλιπούτειοι θεατές δημιουργούν έναν αυθεντικό μικρόκοσμο μέσα στον οποίο ηθοποιοί και θεατές συνδιαλέγονται με ειλικρίνεια. Για αυτό, το βρεφικό θέατρο έχει ελάχιστες ομοιότητες με το παιδικό θέατρο και ακόμη λιγότερες με το θέατρο ενηλίκων. Η πλοκή και ο σκηνικός χώρος διαφοροποιείται εντελώς από τα θεατρικά κείμενα για μεγαλύτερες ηλικίες, ενώ το φως παίζει βασικό ρόλο.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις βρεφικές παραστάσεις της χρονιάς που αξίζει να δουν φέτος τα μωράκια με θεατρικές ανησυχίες!

“Θα βγω απ΄το αυγό” στο Θέατρο Άβατον

Η βρεφική παράσταση “Θα βγω απ΄το αυγό” παρουσιάζεται για τέταρτη (!) χρονιά στη σκηνή του θεάτρου Άβατον.  Σ’ αυτή την παράσταση, οι θεατές θηλάζουν, ίσως δεν έχουν πει καν την πρώτη τους λέξη, μπορεί ακόμη καλά καλά να μην έχουν σταθεί στα πόδια τους. Είναι το πιο απαιτητικό κοινό του κόσμου όλου.

Η υπόθεση της παράστασης:

Οι μικροί-οι πολύ μικροί-θεατές θα ταξιδέψουν σ’ έναν κόσμο παραμυθένιο, με την πολύτιμη βοήθεια του Λευτέρη, του νεογέννητου περιστεριού που κάνει τα πρώτα του φτερουγίσματα εξερεύνησης, αναζητώντας την ευτυχία και την αγάπη.Οι άρτια εκπαιδευμένοι περφόρμερ δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για τα μωρά.  Επιστρατεύουν στοχευμένα οπτικά ερεθίσματα, σχήματα, ήχους, μουσική, χρώματα και φυσικά την κίνηση, ώστε να διασκεδάσουν τους μικρούς θεατές, αλλά και να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους. Να αυξήσουν την παρατηρητικότητά τους, να διεγείρουν την φαντασία τους, να τα βοηθήσουν να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον, με το καινούριο τους «σπίτι» που είναι απείρως μαγικότερο και σίγουρα πιο σύνθετο από τη ζεστή, οικεία κοιλιά της μαμάς τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διάρκεια: 45

Για βρέφη 4-18 μηνών

Πότε: Κάθε Σάββατο στις 10:30, 12:00 και 13:30

Τιμές εισιτηρίων: 15 € (1 γονιός και 1 μωρό), 20 € (2 γονείς και 1 μωρό)

Θέατρο Άβατον

Ευπατριδών 3, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)

210- 3412689

“Αβγώ” στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη

Η Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη παρουσιάζει τη βρεφική παράσταση “Αβγώ” που ξεκινά στις 14 Οκτωβρίου.

Η υπόθεση της παράστασης:

Το Αυγό ως αρχή. Το Αυγό ως το μέσα, το ζεστά, ως ασφάλεια αλλά και ως προετοιμασία. Όλοι ήμασταν μέσα σε ένα αυγό. Κι όλοι θελήσαμε, τολμήσαμε να βγούμε από αυτό. Μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται από τότε, σε κάθε μεγάλο βήμα, σε κάθε σημαντικό στάδιο της ζωής μας. Στην παράσταση, παρακολουθούμε ένα μικρό ανθρωπάκι, σύμβολο της εμβρυακής ζωής, που αναπτύσσεται και προετοιμάζεται για τον έξω κόσμο μέσα σε ένα αυγό. Στην αρχή, βιώνει τη σχέση του με τη ζωή μέσα από τη μητέρα του. Σιγά σιγά όμως το ανθρωπάκι μεγαλώνει και μαζί με αυτή την εξέλιξη, μεγαλώνει και η αντίληψή του. Αρχίζει κι αφουγκράζεται περισσότερους ήχους κι όσο προσπαθεί να τους μεταφράσει και να τους κατανοήσει, τόσο μεγαλώνει κι η περιέργειά του γι’ αυτό που βρίσκεται έξω από τον δικό του κόσμο, έξω από το αυγό. Ο μικρός ανθρωπάκος δυναμώνει. Κι όλα όσα ακούει, θέλει πια να τα δει, να τα αγγίξει, να τα μυρίσει, να τα γευτεί, να γίνει μέρος τους. Όλα τα ερεθίσματα οδηγούν κλιμακωτά και αναπόφευκτα στη στιγμή της απόφασης “θα βγω”! Στη μαγική στιγμή που οι αντιστάσεις, οι φόβοι, οι αναστολές σπάνε μαζί με το κέλυφος του Αυγού.

Για βρέφη από 10 μηνών και παιδιά ως 3 ετών με τους γονείς τους.

Πρόγραμμα Παραστάσεων:

14 και 21 Οκτωβρίου

04 – 11 – 18 – 25 Νοεμβρίου

02 – 09 – 16 – 23 – 27 – 28 – 30 Δεκεμβρίου

Εισιτήρια: €10, €8 (παιδικό, ομαδικό για περισσότερα από 15 άτομα)

Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 11521

210 – 7282778

“Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι” στο Θέατρο Άβατον

Ο Λευτέρης, το μικρό περιστέρι που αγάπησαν μωρά και γονείς μέσα από τη βρεφική παράσταση «Θα Βγω απ’ το Αυγό», επιστρέφει στο Θέατρο Άβατον. Ένα παραμύθι για την αλληλεγγύη και τη διαφορετικότητα.Η Νάντια Δαλκυριάδου σκηνοθετεί μια τρυφερή παράσταση όπου μέσα από το λόγο, το χορό και τη μουσική καλεί τους μικρούς θεατές ν’ ακολουθήσουν το ταξίδι του μικρού περιστεριού στην προσπάθειά του να βρει ταίρι.

Η υπόθεση της παράστασης:

Σε μια ταράτσα, η κυρά Μαριγώ η περιστέρα βρίσκει ένα αυγό διαφορετικό από όλα τ’ άλλα. Μοναχικό. Μα, σταθείτε! Πού ακούστηκε αυγό μοναχικό; Κραααακ και τσουπ! Από τ’ αυγό βγαίνει ένα περιστεράκι, ο Λευτέρης. Και τότε… Σάλος μεγάλος ξεσπά στων περιστεριών τα μέρη, τι γίνεται μ’ ένα περιστέρι που δεν έχει ταίρι;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διάρκεια: 70 λεπτά με διάλειμμα

Για παιδιά από 18 μηνών έως και 6 ετών

Πότε: Από 30 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 17:00 και Κυριακή στις 11:00

Τιμές εισιτηρίων: 8 € κανονικό, 6 € πολυτέκνων, 5 € ανέργων, ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις άνω των 10 ατόμων

Θέατρο Άβατον

Ευπατριδών 3, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)

210- 3412689

«Κάτι σαν κήπος» στο Studio Μαυρομιχάλη

Δέκα χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης της θεατρικής παράστασης στην Ελλάδα για παιδια βρεφικής-νηπιακής ηλικίας, η ομάδα Αrtika  παρουσιάζει την βρεφική παράσταση «Κάτι σαν κήπος» στο Studio Μαυρομιχάλη.

Η υπόθεση της παράστασης:

Πρωί. Ντριν ντριν ντριν ντριν! Ξύπνα! Η μέρα ξεκινάει μέσα σε έναν κήπο, ένα κήπο που δημιουργείται, γεννιέται, ζωντανεύει με τη δύναμη της φαντασίας!Να πλυθώ! Άκου πώς κάνει ο ήχος του νερού όταν πέφτει πάνω μου! Κοίτα, ένα σύννεφο, άσπρο σα μαξιλάρι. Πόσο θα ‘θελα να το πιάσω! Ένας κήπος γεμάτος μεταμορφώσεις, η βροχή που γίνεται ποτάμι, το ξύλο που γίνεται καράβι, το φύλλο που γίνεται πιάτο, το χώμα που γίνεται πύργος. Ώρα για φαγητό! Και μετά; Η παράσταση τελειώνει αλλά η ιστορία συνεχίζεται, από το θέατρο στη ζωή, όλοι μαζί γύρω από τη σκηνή κι έπειτα στη ζωή του καθενός.

Για παιδιά ηλικίας από 1 έως 5 ετών

Διάρκεια 35 λεπτά

Τιμές Εισιτηρίων:

Κανονικό : 10 ευρώ

Φοιτητικό, Πολύτεκνοι, άνω των 65 και κάτω των 25 : 8 ευρώ

Άνεργοι : 5 ευρώ

Studio Μαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια

210 6453330

“Cardbox stories: Μια προβοσκίδα στα σύννεφα” στο Blue Elephant Yoga (6-7/10)

Το βρεφικό παραμύθι “Cardbox stories: μια προβοσκίδα στα σύννεφα” παρουσιάζεται υπό μορφή θεατροποιημένης αφήγησης στο εργαστήρι The Blue Elephant το προσεχές σαββατοκύριακο 6 και 7 Οκτωβρίου.

 Η υπόθεση της παράστασης

Ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας, ο μικρός ελέφαντας Paco ζει ευτυχισμένος με την μαμά του στην ζούγκλα. Απολαμβάνει τον ήλιο, το νερό της λίμνης και τις βόλτες με τους υπόλοιπους ελέφαντες, που αγαπά και έχει για πρότυπο. Ένα ζεστό μεσημέρι που ρίχνει λάσπη στην πλάτη του, παρατηρεί για πρώτη φορά τα πουλιά και από εκείνη την στιγμή ο νους του μαγεύεται από το όνειρο ενός μακρινού ταξιδιού, όπως αυτό των πουλιών. Τί θα συμβεί μετά από αυτήν την ανακάλυψη; Θα καταφέρει ο Paco να γίνει αέρινος, πουπουλένιος και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα; Ποιοι θα είναι οι σύμμαχοί του σε αυτήν την προσπάθεια;

 Για παιδιά 1 έως 3 ετών

Διάρκεια: 30’: δραματοποιημένη αφήγηση βρεφικού παραμυθιού 20-30’: παιχνίδι με τους ηθοποιούς

Mάθετε περισσότερα εδώ

Εισιτήρια:

1 παιδί+ 1 (ή2) γονείς= 15ευρώ
2 αδέλφια+ 1 (ή2) γονείς= 20ευρώ
3 αδέλφια+ 1 (ή2) γονείς= 25ευρώ

Blue Elephant Yoga

Λεωφ. Δημοκρατίας 23, Nέο Ψυχικό

213-0402294

“Το μωρό των 5 αισθήσεων” στο Θέατρο Αργώ

Η βρεφική παράσταση “Το μωρό των 5 αισθήσεων” θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Αργώ από τις 3 Νοεμβρίου. Οι μεγάλοι θα θυμηθούν αγαπημένα πρόσωπα και στιγμές και οι μικροί μας φίλοι θα οσφριστούν νέες εμπειρίες.

Η υπόθεση της παράστασης:

Μέσα από το όνειρο μια κούκλας αναζητούμε τον πιστό της φίλο τον Γαβ,γαβ,γαβ. Θα ακούσουμε ήχους που μας οδηγούν στην θάλασσα, θα νιώσουμε στο χεράκι μας τις σταγόνες τις βροχής, θα δούμε ένα πουλί να πετά και θα αφουγκραστούμε το κελαΐδισμά του. Αλλά και θα ψάξουμε, αγγίξουμε, χαϊδέψουμε ένα σωρό διαφορετικές υφές ψάχνοντας τον γαβ, περπατώντας στο πελώριο μονοπάτι της αφής με τα γυμνά ποδαράκια μας. Θα πάρουμε στα χέρια μας μουσικά όργανα και θα τα κινήσουμε-παίξουμε παρέα με την Μαμά και τον Μπαμπά. Θα μυρίσουμε γνωστές και αγαπημένες μυρωδιές.

Για παιδιά έως 4 ετών

Πότε: Από το Σάββατο 3 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 12:00

Εισιτήρια: 8€

Θέατρο «Αργώ»

Ελευσινίων 15, Αθήνα (μετρό Μεταξουργείο)

210 5201684

“Το μαγικό καραβάκι” στο @χώρο τέχνης ασωμάτων

“Το μαγικό καραβάκι” είναι μια παράσταση με ηθοποιούς, κούκλες, τεχνική sand art και ενεργή συμμετοχή των παιδιών που παίζεται κάθε Κυριακή στις 11 στο  @χώρο τέχνης ασωμάτων.

Η υπόθεση της παράστασης:

Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα μικρό νησί ζούσε ένα κοριτσάκι που το λέγαν Θαλασσίνα. Θαύμαζε τη θάλασσα και περνούσε δίπλα της ώρες ατελείωτες, όμως ένιωθε μοναξιά κάποιες στιγμές. Το μεγάλο της όνειρο ήταν να αποκτήσει φίλους αλλά δεν ήξερε πώς να το πετύχει. Ώσπου μια μέρα συνάντησε ένα Μαγικό Καραβάκι… Μια τρυφερή ιστορία που θα συναρπάσει τους μικρούς και μεγάλους θεατές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διάρκεια: 50’

Για παιδιά 1,5-3,5 ετών

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 11

Ενιαία τιμή εισιτηρίου: 8€

@χώρος τέχνης ασωμάτων

Οδός Αγίων Ασωμάτων 6,Θησείο

(δίπλα στον ΗΣΑΠ Θησείο)

211-8009838

“Στη Χώρα του Πουπωσγιατί!”στο Studio Κινητήρας

Η παράσταση“Στη Χώρα του Πουπωσγιατί!” είναι μια παράσταση αυτοσχεδιασμού  με οδηγούς τρεις χορεύτριες και δυο μουσικούς, για θεατές που θέλουν να σηκωθούν, να κινηθούν, να πλησιάσουν τη δράση, να διαλέξουν τι θα παρακολουθήσουν και να επηρεάσουν την εξέλιξη του έργου.

Η υπόθεση της παράστασης:

Ένα μαγικό ταξίδι για μικρούς θεατές και τους συνοδούς τους σε μια χώρα, όπου η περιέργεια και οι αισθήσεις ξυπνούν και παρασύρονται από τη μουσική και το χορό! Οι χτύποι της καρδιάς και ο εσωτερικός ρυθμός, οι κινήσεις και οι εικόνες θα κεντρίσουν τα πού, πώς και γιατί των παιδιών και τα πού, πώς και γιατί όχι των μεγάλων, ώστε να δημιουργήσουν όλοι μαζί μια μοναδική και περιπετειώδη ιστορία.

Για βρέφη από 10 μηνών και παιδιά έως 7 ετών

Πότε: Από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 17:00

Studio Κινητήρας

Ερεχθείου 22, Ακρόπολη

Για τους λιλιπούτειους θεατρόφιλους της Βόρειας Ελλάδας:

«Λα-λι λαλώ» στο Θέατρο Αυλαία

Η «Γίνονται Έργα» παρουσιάζει μια παράσταση παιχνίδι αφιερωμένη στις πρώτες ανάσες, στους πρώτους ήχους , στις πρώτες λέξεις! H βρεφική παράσταση «Λα-λι λαλώ» για παιδιά από 8 μηνών έως ετών έρχεται στο Θέατρο Αυλαία από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου. Γονείς και βρέφη μαζί , εκπαιδευτικοί και βρέφη μαζί , ακολουθούν τις δυο ηθοποιούς σε ένα ταξίδι, στον ήχο και στο σώμα, στην πραγματικότητα και στη φαντασία. Ο λόγος μας ενώνει , μας κάνει δυνατούς, φτιάχνει σχέσεις, οικογένειες , ομάδες και σχολειά. Ο λόγος φτιάχνει τα μυστικά και τις ιστορίες των μικρών παιδιών. Ο λόγος δίνει όνομα στη ζωή που τώρα ξεκινά.

Η υπόθεση της παράστασης:

Τι προκαλεί τον πιο μικρό , μικρό μας άνθρωπο να ψελλίσει; Δύο ηθοποιοί – εμψυχώτριες επί σκηνής ανασύρουν βιώματα και εμπειρίες , θυμούνται και αρθρώνουν ξανά , σαν για πρώτη φορά το πρώτο «α» . Μια παράσταση παιχνίδι , ανάμεσα σε εικόνες , αγγίγματα , αισθήσεις και συναισθήματα , εκπλήξεις και ξαφνιάσματα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Για βρέφη από 8 μηνών εώς 4 ετών

Πότε: από Σάββατο 13 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 12:00

Οι τιμές των εισιτηρίων :
10 ευρώ 1 ενήλικας + 1 παιδί
18 ευρώ 2 ενήλικες + 1 παιδί
24 ευρώ 3 ενήλικες + 1 παιδί

Διάρκεια: 40 λεπτά

Θέατρο Αυλαία

Πλατεία ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή 102, 54622 Θεσσαλονίκη

2310 237700