Όσο εμείς κάναμε πασχαλινές διακοπές στο 104ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών γονείς και παιδιά κάνανε… θαύματα!

Θυμάστε πριν λίγο καιρό που σας δείξαμε πόσο όμορφα, γονείς και μαθητές, ανακαίνισαν το προαύλιο του 104ου Δημοτικού Αθηνών; Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, με τη βοήθεια της διεύθυνσης, ανέλαβε να ομορφύνει το σχολείο, μιας ομολογουμένως γκρίζας περιοχής, στο κέντρο της Αθήνας, ζωγραφίζοντας τους τοίχους με χαρούμενες, φωτεινές εικόνες!

Φαίνεται, όμως, πως η διάθεση για προσφορά, η δημιουργικότητα και το ταλέντο δεν λείπουν από τον εν λόγω Σύλλογο Γονέων, ο οποίος, κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, όταν οι περισσότεροι από εμάς κάναμε διακοπές και προσπαθούσαμε να κρατήσουμε αποστάσεις από τα προβλήματα της καθημερινότητας, «εργαζόταν» σκληρά για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το σχολείο του!

Για του λόγου το αληθές δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και το βίντεο:

Κατά την διάρκεια των σχολικών διακοπών του Πάσχα, λοιπόν, ομάδα γονέων έβαψε την είσοδο του σχολείου, προκειμένου αυτή να είναι και να δείχνει πιο όμορφη και καθαρή.

Παράλληλα, βάφτηκαν οι πόρτες των τάξεων, τα κάγκελα στις σκάλες και γράφτηκαν σημαντικά, ενθαρρυντικά μηνύματα στα σκαλοπάτια, για να τα διαβάζουν τα παιδιά καθώς ανεβαίνουν στους ορόφους.

 

Και ξέρετε κάτι; Για όλα αυτά δεν χρειάζονται ούτε χρήματα (τα χρώματα χορήγησαν στο σχολείο γνωστές εταιρείες χρωμάτων), ούτε ο τεράστιος χρόνος αναμονής, προκειμένου η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να εγκρίνει το κονδύλι και να στείλει τους αντίστοιχους τεχνικούς (κάτι που όσοι έχετε εικόνα από δημόσιο σχολείο ξέρετε πόσο καιρό μπορεί να πάρει).

Χρειάζεται μόνο ένας πραγματικά ενεργός και καθόλου απρόσωπος Σύλλογος, με μέλη που πραγματικά νοιάζονται, όχι μόνο για τα δικά τους παιδιά, αλλά και για όλα τα παιδιά που θα φοιτήσουν εκεί στο μέλλον, και που ουσιαστικά προσφέρει τον χρόνο, τον κόπο και όλη του την αγάπη. Χρειάζεται, βέβαια, ένας διευθυντής/μια διευθύντρια που να ανοίγει τις πόρτες του σχολείου σε κάθε τέτοια θετική πρωτοβουλία και, τέλος, χρειάζεται να σιωπούν οι απανταχού μεμψίμοιροι και κακεντρεχείς που πάντα αναζητούν αφορμές για να βάλουν εμπόδια στην πρόοδο.

Για ακόμα μία φορά, λοιπόν, συγχαίρουμε το 104ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών! Μακάρι να εμπνευστούν από το παράδειγμα αυτό και άλλοι Σύλλογοι σχολείων, σε ολόκληρη τη χώρα!