Οι Σύλλογοι Γονέων μπορούν να κάνουν θαύματα: Δείτε τι έκαναν γονείς και μαθητές στο 104ο Δημοτικό Αθηνών

Έχουμε συνηθίσει οι χώροι των σχολείων μας, ακόμα και τα δημοτικών, να είναι μουντοί, άκαμπτοι, άχρωμοι…

Ο Σύλλογος Γονέων του 104ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, με τις ευλογίες της διεύθυνσης, και τη βοήθεια των μικρών μαθητών, αποφάσισε να αλλάξει αυτό το δεδομένο και να χαρίσει στα παιδιά του ένα σχολείο φωτεινό και γεμάτο χρώμα.

Άλλωστε, τίποτα δεν ταιριάζει καλύτερα στα παιδιά από το χρώμα και το φως.

Μία αναγνώστριά μας, μέλος του εν λόγω συλλόγου, μας έστειλε φωτογραφίες και video από την όμορφη αυτή δράση και μας θύμισε, πως όταν θέλουμε να αλλάξουμε μία κατάσταση, μπορούμε. Ειδικά, αν αυτή έχει σχέση με τα παιδιά μας.

Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο γονείς και παιδιά κατάφεραν να μετατρέψουν ένα θαμπό προαύλιο σε χώρο με όμορφες παιδικές παραστάσεις και χρωματιστά σχέδια.

Εδώ και λίγες ημέρες, λοιπόν, το προαύλιο του 104ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών δεν θυμίζει σε τίποτα την παλιά του εικόνα. Πλέον, στους τοίχους και τους διαδρόμους του θα δει κανείς αναπαραστάσεις φυσικών εικόνων, ζωγραφιές παιδιών με ποδήλατα και βιβλία και όχι μόνο.

Δείτε στο παρακάτω video μία προς μία τις αλλαγές που έγιναν. Εμείς δεν έχουμε παρά να επιβραβεύσουμε αυτή την πρωτοβουλία, αλλά και το πανέμορφο αποτέλεσμα και να ευχηθούμε στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 104ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών να συνεχίσει την καλή δουλειά…