Παγασητικός κόλπος – Οι καλύτερες παραλίες για παιδιά

Μικροί και μεγάλοι έχουμε συνδέσει το καλοκαίρι στο μυαλό μας με βουτιές και διασκέδαση στη θάλασσα! Βασική προϋπόθεση για οικογενειακές διακοπές είναι οι «φιλικές» παραλίες προς τα παιδιά. Τί σημαίνει αυτό; Παραλίες ρηχές με ζεστά, ήρεμα και πρωτίστως καθαρά νερά.

Όσοι από εσάς επιλέξετε να περάσετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας στον Βόλο, αρκεί να έχετε κατά νου ότι οι παραλίες τόσο από τη μεριά του Αιγαίου Πελάγους όσο και από τη μεριά του Παγασητικού, φημίζονται για τα καθαρά νερά τους.

Συγκεκριμένα από τη μεριά του Παγασητικού Κόλπου, μπορείτε να επιλέξετε να κολυμπήσετε μαζί με τα παιδιά σας στα εξής μέρη:

Κορώπη ή Μπούφα
Η μεγάλη παραλία Κορώπη ή Μπούφα, μεταξύ των Καλών Νερών και της Αφύσσου, με ωραία αμμουδιά και καθαρά νερά βρίσκεται 24 περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τον Βόλο. Η παραλία της Κορώπης είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, αφού η θάλασσα είναι ρηχή και ο βυθός της αμμώδης. Σε αντίθεση με τις παραλίες προς την πλευρά του Αιγαίου, επικρατεί νηνεμία και το κολύμπι μπορεί να γίνει άνετα και εύκολα.

καλά νεράΚαλά Νερά
Η παραλία στο τουριστικό θέρετρο Καλά Νερά είναι από τις πιο γνωστές και έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Απέχει 20 χλμ. από τον Βόλο και έχει αμμουδιά αλλά και ψιλό βοτσαλάκι. Ιδανική για παιδιά καθώς η θάλασσα είναι πολύ ήρεμη και ρηχή. Υπάρχουν διαθέσιμα πολλά θαλάσσια σπορ για ενήλικες και παιδιά υπό την επιτήρηση του ναυαγοσώστη. Μάλιστα, η βλάστηση της περιοχής είναι αρκετά πυκνή, με τα πλατάνια να φτάνουν κυριολεκτικά μέχρι την άμμο.

Η παραλία της καλιφτέρηςΚαλιφτέρη
Η παραλία της Καλιφτέρης βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του χωριού Άφησσος και εντυπωσιάζει με τη χρυσαφένια αμμουδιά της. Από τις πιο γνωστές παραλίες του Πηλίου και ιδανική για μικρά παιδιά καθώς είναι πολύ ήρεμη και ρηχή. Κατά την παράδοση η Άφησσος υπήρξε σταθμός των Αργοναυτών για να προμηθευτούν νερό για το μακρινό ταξίδι τους στην Κολχίδα.

λεφόκαστροΛεφόκαστρο
Βρίσκεται στο Νότιο Πήλιο και είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες του Παγασητικού κόλπου. Είναι ακριβώς δίπλα στο χωριό Άφυσσος και μόλις 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από τα Καλά Νερά. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για οικογένειες και παιδιά, καθώς η θάλασσα είναι αρκετά ήρεμη και ρηχή. Έχει ψιλή αμμουδιά και βοτσαλάκι.