Παγωτό με γεύση μπισκότο

Για σήμερα σας προτείνουμε  ένα μπισκοτένιο παγωτό που μας ξετρέλανε μόλις το δοκιμάσαμε. Eίναι πρωτότυπο και σίγουρα θα ξετρελάνει τους μικρούς μας φίλους!

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

Για την κρέμα

350ml φρέσκο γάλα πλήρες (1 ½ κούπες)

4 κρόκους αυγών

40g ζάχαρη (3 κουταλιές της σούπας)

15g κορν φλάουρ (1 κουταλιά της σούπας)

Για την σαντιγύ

400ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

40g ζάχαρη άχνη (4 κουταλιές της σούπας)

μια μύτη σκόνης βανίλιας (1/2 κουταλάκι του γλυκού)

Για την μαρέγκα

6 ασπράδια

300g γλυκόζη

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με έναν πλάστη. Ζεσταίνουμε το γάλα αρκετά σε ένα κατσαρολάκι ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα τους κρόκους με τη ζάχαρη και τον κορν φλάουερ. Αδειάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη στο κατσαρολάκι με το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Εν συνεχεία φτιάχνουμε την σαντιγύ. Χτυπάμε για λίγο την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να «δέσει» το μίγμα μας.Αδειάζουμε τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να βράσει. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια. Μόλις φουσκώσουν αδειάζουμε σιγά σιγά τη γλυκόζη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός την κρέμα με τη σαντιγύ συμπληρώντας παράλληλα και τα μπισκότα πού έχουμε θρυμματίσει με έναν πλάστη.

Τέλος συμπληρώνουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με πολύ απαλές κινήσεις. Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

Διαβάστε επίσης:

Λεμονάδα φράουλα

Παγωμένο γιαούρτι: Η εναλλακτική πρόταση για το παγωτό των παιδιών

Παγωτό μπανάνα φράουλα!