Παγωτό σοκολάτα με σταφίδες

Τι καλύτερο από το να ξεκινάμε γλυκά και δροσερά τη μέρα μας με ένα παγωτό σοκολάτα με σταφίδες; Το φτιάξαμε χθες και το ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Υλικά:

500 ml φρέσκο γάλα
1 ξύλο κανέλα
170 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
8 κρόκοι
100 γραμμ. ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα

Εκτέλεση

Βάζουμε τις σταφίδες σε μικρό μπολ. Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το γάλα, την κανέλα και τη σοκολάτα. Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να λιώσει η σοκολάτα.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει 5΄ και το μεταφέρουμε σε κανάτα. Αφαιρούμε την κανέλα. Με μίξερ χειρός χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου πυκνώσουν και λιώσει η ζάχαρη 5΄-6΄. Λίγο λίγο ρίχνουμε το υγρό ζεστό μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας συγχρόνως με σύρμα τους κρόκους. Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να βράσει για περίπου 15΄, έως ότου το μείγμα πυκνώσει ελαφρά.

Βάζουμε το μείγμα σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Το παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να κρυώσει εντελώς. Προσθέτουμε τότε την παχύρρευστη κρέμα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 2 ώρες, έως ότου σταθεροποιηθεί. Τότε το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και το ξαναπαγώνουμε μέχρι να γίνει παγωτό, περίπου 2 ώρες.