Παιδιά, ελάτε να γίνουμε μικροί ζογκλέρ στο Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου (από 11/2)

Ένα ιδιαίτερο εργαστήριο όπου τα παιδιά έρχονται σε ουσιαστική επαφή με το σύγχρονο τσίρκο, όπως αυτό προκύπτει μέσα από παιχνίδια δεξιότητας (juggling), το χειρισμό αντικειμένων και την οργανική κίνηση που προκαλούν τα ίδια τα αντικείμενα.

Αρχικά, τα παιδιά εξερευνούν χαρακτηριστικά αντικείμενα του τσίρκο, όπως μπάλες, κορίνες, στεφάνια, μπαστούνια, μαντήλια, καπέλα και πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προκύπτουν από τη χρήση τους. Στη συνέχεια, μαθαίνουν βασικά μοτίβα και τεχνικές της ζογκλερικής τέχνης, όπως παιχνίδι με τρία αντικείμενα, πετάγματα, ισορροπίες, μεταφορές, πτώσεις. Τελικά, επιλέγοντας τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσουν, δημιουργούν τις δικές τους ατομικές και ομαδικές συνθέσεις.

Στα παιδαγωγικά οφέλη του εργαστηρίου συγκαταλέγονται η καλλιέργεια της αμφιδεξιότητας και της λογικομαθηματικής νοημοσύνης, καθώς και η ανάπτυξη της χωροδιατακτικής αντίληψης. Στα σημαντικότερα οφέλη δε, είναι η ανάπτυξη της φαντασίας, η καλλιέργεια της ομαδικότητας και η άνοδος της αυτοεκτίμησης μέσω της επίτευξης ενός δύσκολου τρικ.

* Για παιδιά Νηπιαγωγείου & Α’-Β’ Δημοτικού. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών, ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο λειτουργικό και αποδοτικό.

Πότε: Κάθε Σάββατο, ώρα 11:30-12:30
Από 11 Φεβρουαρίου έως 6 Μαΐου

Κόστος συμμετοχής: 140 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται 24% ΦΠΑ)

Για πληροφορίες και εγγραφές:

Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου
Μελίνας Μερκούρη 54, Κολωνάκι (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο)
Τηλ: 210 32 49 829
E-mail: portastu@gmail.com