Παιδίατρος κατακεραυνώνει για τα σχολεία: “Ανοίγουν για οικονομικούς λόγους και θα ξανακλείσουν για υγειονομικούς”

Η εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών για να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Παιδείας που ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ σε δεύτερο χρόνο θα αποφασιστεί πότε θα επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Ο παιδίατρος Κυριάκος Δουλγέρης με ανάρτησή του κατακεραυνώνει την απόφαση επαναλειτουργίας των σχολείων τονίζοντας ότι “Τα σχολεία θα ανοίξουν για οικονομικούς λόγους (άδειες ειδικού σκοπού, ιδιωτικός τομέας εκπαίδευσης) και θα ξανακλείσουν για υγειονομικούς λόγους” και εστιάζοντας στο γεγονός ότι η ηγεσία του υπ. Παιδείας αποφασίζει την επιστροφή των μαθητών στα θρανία χωρίς να έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας  καθώς ούτε ο αριθμός μαθητών θα μειωθεί ανά τάξη ούτε έχει προβλεφθεί κάποιο άλλο μέτρο που να συμβάλλει αποτελεσματικά στο περιορισμό της διασποράς στα σχολεία.

Η ανάρτηση του παιδιάτρου

Τα σχολεία θα ανοίξουν για οικονομικούς λόγους (άδειες ειδικού σκοπού, ιδιωτικός τομέας εκπαίδευσης) και θα ξανακλείσουν για υγειονομικούς λόγους.

Αν σκεφτόταν πράγματι τις ανάγκες των παιδιών θα είχαν προωθήσει μικρά τμήματα με αποστάσεις και διπλοβάρδιες.

Με προσλήψεις εκπαιδευτικών και συχνό έλεγχο όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας με τεστ.

Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στην πανδημία.

Όμως το να επιμένεις σε ένα μοντέλο που δεν λειτουργεί δείχνει ότι δε ψάχνεις και για λύσεις.

Ας ευχηθούμε καλή αρχή στα παιδάκια μας που τόσο το έχουν ανάγκη και ας βοηθήσουμε κι εμείς την κατάσταση με αποφυγή κάθε συνάθροισης και διασποράς στη έναρξη και τη λήξη του ωραρίου τους.

Όπως και με το να μη στέλνουμε ποτέ το παιδί μας με συμπτώματα ίωσης για μάθημα. Καλή αρχή (και βλέπουμε)

Το post του παιδιάτρου